Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nehéz megtanulni oroszul?

Nehéz megtanulni oroszul?

Figyelt kérdés
Szeretnék megtanulni oroszul legalább alapfokon. Mennyire nehéz? Tudom, hogy relatív, de kb mennyi időbe telhet bele? Milyen nyelvi nehézségek vannak benne?
2011. júl. 22. 13:43
 1/4 anonim ***** válasza:
59%

Ragozni nagyon kell tudni,mindent.Szerintem ennyi a nehézsége.Elég logikus nyelv,de JÓ tanár nélkül nem fog menni.Ha minden nap két órát tudsz ráfordítani,fél év alatt megvan egy jó erős alapfok,de úgy,hogy akkor már vágsz mindent.

Üdv.:orosz szakos

2011. júl. 22. 13:53
 2/4 anonim ***** válasza:
ja,a ragozással vannak problémáim nekem is,megg azzal is,hogy pl leírunk egy szót,és a magánhangzókat már máshogy mondjuk,pl leírod h должен és hiába a meg e betű van,o-nak és ö-nek ejtik,vagy h небольшой,itt is az első a-t á-nak ejtik :S Meghát ukránt tanultam és ott nincs ilyen,csak pár lágyítás meg a hangsúlyt jól kell ejteni.
2011. júl. 22. 16:52
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem nehéz, de ha nem értesz a nyelvekhez, akkor nem lesz könnyű önállóan tanulni.

A nehézsége kb. az angol és a német közé tehető szerintem.

Nehézségek minden nyelvben vannak, talán a kiejtéssel és a helyes hangsúlyozással van a legtöbb munka az oroszban, meg van egy viszonylag bonyolult névszóragozás is (de ennek már nagyobb a füstje, mint a lángja).

2011. júl. 22. 16:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm az infókat:D
2011. júl. 23. 00:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!