Mennyi idő alatt lehet megtanulni oroszul?
A semmiről kb. alapfokig.
Jó nyelvérzékkel, heti hány órával, és körülbelül mennyi idő lenne összesen?
Jajj, félreolvastam, elnézést.
Ha az alapfokig szeretnél eljutni, tehát tudj alapvető dolgokat, 1-2 mondatot összerakni, vagy csak egy minimális szinten oroszul diskurálni, ahhoz elég 1 év is, heti 2-3 órával.
Hát... Tudtam, hogy az orosz nehéz, de ennyire? :O
Olvasni már tudok, írni csak akkor, ha betűnként mondják, mit kell írnom és pár nagyon-nagyon alapvető szót (igen, nem, kutya, macska, jó napot, viszlát).
Külön tanárra gondoltam, heti 1 órában (és evidencia, hogy otthon is tanulnám, először én is úgy voltam ahogy Te, csak én a japánnal. Nem tanultam otthon, és később jöttem rá, hogy bizony ez nem olyan, mint az angol), de úgy látszik, hogy úgy egy kicsit sokáig tartana.
Alapfokig kb. 300-500 óra alatt biztosan el lehet jutni. Napi 1 órával tehát ez 1-1,5 év. Nulláról a középfok ennek kb. másfélszerese.
Az orosz nehézségben talán az angol és német között van, nem olyan borzalmas. Azért lehet elveszteni a fonalat a tanulásban, mert nem folyik úgy még a csapból is, mint az angol. Tehát aki nem keresi vele a kontaktust, az nem is találja meg.
A megoldás az, hogy először elég intenzíven kell tanulni, napi 1-2 órákat rászánva, majd pedig amikor már a legalapvetőbb dolgok mennek, akkor jó szokásokat kell kialakítani. Pl. érdemes a napi híreket orosz újságokból olvasni, rendszeresen orosz filmeket kell nézni stb.
Én kb. két és fél éve tanulok oroszul és imádom :), szemben a német, amit hét éve tanulok. Mindig emberfüggő, hogy kinek melyik nyelvhez van érzéke. Például ott az unokanővérem, aki szintén tanult németül, de nem ment neki és ő végül a csehül tanult meg profi szinten ( ami szintén szláv nyelv), vagy ott a némettanárnőm, aki eredetileg orosz tanárként végzett, de németre képezte át magát (szerinte a német sokkal könnyebb, amin szoktunk is vitatkozni).Kicsit elkalandoztam, úgyhogy rá is térnék a lényegre :) :
Ha érdekel az orosz és van rá érzéked, akkor könnyen meg tudod tanulni. Ha Budapesten vagy a környéken élsz, tudok ajánlani egy nagyon jó nyelviskolát, amit nekem is az orosz tanárom ajánlott:
Benne van minden hasznos információ és sokkal olcsóbb, meg megbízhatóbb, mint a többi orosz nyelviskola.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!