Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyi idő alatt lehet megtanu...

Mennyi idő alatt lehet megtanulni oroszul?

Figyelt kérdés

A semmiről kb. alapfokig.

Jó nyelvérzékkel, heti hány órával, és körülbelül mennyi idő lenne összesen?

2010. dec. 29. 21:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Én 2 éve tanulok, heti 4 órában, szerintem elég magas szintű képzéssel. Én is alapfokról kezdtem. Az elején azt hittem, hogy könnyű lesz, elmagyarázzák, én meg megértem. Aztán rá kellett jönnöm, hogyha nem foglalkozom vele pluszban, minimum heti 5-6 órát, elég nyögvenyelős lesz a dolog. Az orosz egy nehéz nyelv, és elég sokat kell tanulni. Ha mondjuk heti 3-4 órát tanárra, 5-6 órát pedig egyedül foglalkozol vele, 2-3 éven belül határ a csillagos ég. Csak vedd komolyan.
2010. dec. 29. 22:03
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Jajj, félreolvastam, elnézést.

Ha az alapfokig szeretnél eljutni, tehát tudj alapvető dolgokat, 1-2 mondatot összerakni, vagy csak egy minimális szinten oroszul diskurálni, ahhoz elég 1 év is, heti 2-3 órával.

2010. dec. 29. 22:04
 3/5 A kérdező kommentje:

Hát... Tudtam, hogy az orosz nehéz, de ennyire? :O

Olvasni már tudok, írni csak akkor, ha betűnként mondják, mit kell írnom és pár nagyon-nagyon alapvető szót (igen, nem, kutya, macska, jó napot, viszlát).

Külön tanárra gondoltam, heti 1 órában (és evidencia, hogy otthon is tanulnám, először én is úgy voltam ahogy Te, csak én a japánnal. Nem tanultam otthon, és később jöttem rá, hogy bizony ez nem olyan, mint az angol), de úgy látszik, hogy úgy egy kicsit sokáig tartana.

2010. dec. 29. 22:12
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Alapfokig kb. 300-500 óra alatt biztosan el lehet jutni. Napi 1 órával tehát ez 1-1,5 év. Nulláról a középfok ennek kb. másfélszerese.

Az orosz nehézségben talán az angol és német között van, nem olyan borzalmas. Azért lehet elveszteni a fonalat a tanulásban, mert nem folyik úgy még a csapból is, mint az angol. Tehát aki nem keresi vele a kontaktust, az nem is találja meg.

A megoldás az, hogy először elég intenzíven kell tanulni, napi 1-2 órákat rászánva, majd pedig amikor már a legalapvetőbb dolgok mennek, akkor jó szokásokat kell kialakítani. Pl. érdemes a napi híreket orosz újságokból olvasni, rendszeresen orosz filmeket kell nézni stb.

2010. dec. 30. 04:52
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Én kb. két és fél éve tanulok oroszul és imádom :), szemben a német, amit hét éve tanulok. Mindig emberfüggő, hogy kinek melyik nyelvhez van érzéke. Például ott az unokanővérem, aki szintén tanult németül, de nem ment neki és ő végül a csehül tanult meg profi szinten ( ami szintén szláv nyelv), vagy ott a némettanárnőm, aki eredetileg orosz tanárként végzett, de németre képezte át magát (szerinte a német sokkal könnyebb, amin szoktunk is vitatkozni).Kicsit elkalandoztam, úgyhogy rá is térnék a lényegre :) :

Ha érdekel az orosz és van rá érzéked, akkor könnyen meg tudod tanulni. Ha Budapesten vagy a környéken élsz, tudok ajánlani egy nagyon jó nyelviskolát, amit nekem is az orosz tanárom ajánlott:

[link]

Benne van minden hasznos információ és sokkal olcsóbb, meg megbízhatóbb, mint a többi orosz nyelviskola.

2011. jan. 16. 11:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!