Felsöfokra kb hány szó ismerete kell?
szerintem nem az a lényeg hogy darab szót tudj, hanem hogy tudja amennyit csak lehet és hogy tudd használni...
nem fogok megállni az első 3000 szó után a szótárban, mert darabra annyi kell
Nem olyan sok az a 3000 szó, mint gondolnád. Pl. tudok mutatni kapásból 2000-et, amiből eléggé sokat ismersz(Longman Defining szólista), plusz a tankönyvek szólistái, plusz amit még tudsz...
De nem csak szavakat kell tudni, hanem idiomokat is pl.
felsőfoknál a C2-es az majdnem anyanyelvi ott 3000 szavas aktív szókincs a minimum (plusz kifejezések amik nyersfordításban mást jelentenek (gondolom ezek az idiómák))
azon felül még egy elég magas passzív szókincs kell ami szerintem több ezer szavas nem csak 3
olvastam valahol egy tanulmányt hogy egy átlagos angolnak mekkora aktív és passzív szókincse van megpróbálom megkeresni abból sok mindenre lehet következtetni..
de persze itt csak az általános nyelvhasználatról beszélünk ami nem specializálódott más fele
Rigó utcás nyelvvizsgát tettem angolból, németből és olaszból.
Az alapfokú nyelvvizsgákhoz 1.200 szó bőven elég volt, ha azokat tudta az ember használni.
A középfokúhoz 2.980 szóval mentem el (excelben vezetem a szótáraimat)és siker.
a felsőt csak angolból próbáltam meg, ott a 4.500 szóval indultam el. A szóbelin átcsúsztam, de az írásbelin elsőre nem, viszont nem a szavak ismeretének hiánya, hanem a nyelvtani háttér volt a gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!