A tanultam milyen múlt idő angolban. Konkrétan az, hogy "itthon tanultam sokat az angolt", de csak arra vagyok kíváncsi melyik múltidőt használjam?
Figyelt kérdés
I had been learning.. vagy I was learning.. vagy micsoda.2011. júl. 8. 22:22
11/16 anonim válasza:
igen ezek eleg hivatalos elkoszonesek, eleg benan hangzik ha baratnak irsz vagy valakinek nem hivatlosnak.
talk to you later, im bouncing, later tater, catch ya latah, tootles..........
12/16 anonim válasza:
Értem már: Könyvekből tanultam angolt.
I've learnt english from books.
Azért present perfect, mert most is tanulod, vagy jelenre kihatással van, mert éppen az így tanult angol nyelven beszélsz.
13/16 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, ezt írtam végül. :) Na ezek a szlegszerű elköszönések egyáltalán nem tetszenek, még ha régi jó barátról lenne szó sem. De mondom, ez olyan félhivatalos email volt, de már megvan, köszönöm a segítségeket, esetleg ha lenne még kérdésem később ide írom majd ha nem baj, nem szeretek ezer hasonló kérdést feltenni...
2011. júl. 8. 23:35
14/16 anonim válasza:
Szerintem, aki valamilyen szinten is tanult angolt és ismeri a Present Perfect Continuous-t, az tudja, hogy ilyen esetben mit kell használni.. ott a tipikus példamondat: ''I have been learning english ...mióta...''
15/16 A kérdező kommentje:
Még egy kérdésem van, ha azt akarom mondani hogy az ottani idő szerint x óra azt hogy fejezem ki? Mert ott egy órával korábban van ugye, időpontot kellene egyeztetni mikor tud hívni.
2011. júl. 12. 08:13
16/16 A kérdező kommentje:
Na, írtam inkább új kérdést, azt hamarabb látják.
2011. júl. 12. 09:08
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!