Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » A tanultam milyen múlt idő...

A tanultam milyen múlt idő angolban. Konkrétan az, hogy "itthon tanultam sokat az angolt", de csak arra vagyok kíváncsi melyik múltidőt használjam?

Figyelt kérdés
I had been learning.. vagy I was learning.. vagy micsoda.
2011. júl. 8. 22:22
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

igen ezek eleg hivatalos elkoszonesek, eleg benan hangzik ha baratnak irsz vagy valakinek nem hivatlosnak.

talk to you later, im bouncing, later tater, catch ya latah, tootles..........

2011. júl. 8. 23:28
 12/16 anonim ***** válasza:

Értem már: Könyvekből tanultam angolt.

I've learnt english from books.

Azért present perfect, mert most is tanulod, vagy jelenre kihatással van, mert éppen az így tanult angol nyelven beszélsz.

2011. júl. 8. 23:30
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó, ezt írtam végül. :) Na ezek a szlegszerű elköszönések egyáltalán nem tetszenek, még ha régi jó barátról lenne szó sem. De mondom, ez olyan félhivatalos email volt, de már megvan, köszönöm a segítségeket, esetleg ha lenne még kérdésem később ide írom majd ha nem baj, nem szeretek ezer hasonló kérdést feltenni...
2011. júl. 8. 23:35
 14/16 anonim válasza:
Szerintem, aki valamilyen szinten is tanult angolt és ismeri a Present Perfect Continuous-t, az tudja, hogy ilyen esetben mit kell használni.. ott a tipikus példamondat: ''I have been learning english ...mióta...''
2011. júl. 9. 14:08
 15/16 A kérdező kommentje:
Még egy kérdésem van, ha azt akarom mondani hogy az ottani idő szerint x óra azt hogy fejezem ki? Mert ott egy órával korábban van ugye, időpontot kellene egyeztetni mikor tud hívni.
2011. júl. 12. 08:13
 16/16 A kérdező kommentje:
Na, írtam inkább új kérdést, azt hamarabb látják.
2011. júl. 12. 09:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!