Ecl nyelvvizsgán a szövegértés és levélírásról tapasztalatok?
Nehéz volt a szöveg? A levélben mit kellett írni? Milyen eredményeitek lettek?
Tényleg elég nagy szókinccsel kell rendelkezni a szövegértéshez?
Nekem őszintén szólva nem volt időm készülni a nyelvvizsgára, csak úgy elmentem felsőfokúzni. Naponta olvasok angol cikkeket, egyetemen gyakran angol tanulmányokat, de levelet már 2 éve nem írtam előtte, gyorsan átfutottam az alapokat, amiket még középfokúra is tanultam.
A szövegértés nekem könnyű volt, még ismeretlen szót sem találtam, 100%-ra írtam. A szövegírás 78% lett, ebben az volt a nehéz, hogy két nagyon terjedelmes szöveget kellett írni, a végén már azt sem tudtam, mit tudnék még rizsázni, szóval nem lett túl koherens.
összességében szerintem nem nehéz a vizsga.
Nekem a magnó könnyű volt, 95% lett, a levélírásnál viszont a végére már azt se tudtam, mit írjak, mindenféle baromságot leírtam, ami az eszembe jutott.
Volt egy betegséges és egy városbemutatós-turistás témám, először piszkozatban nekiálltam, de rájöttem, hogy valszeg kevés lesz az idő, így összevissza mindent elkezdtem írogatni. Mondjuk ezekre nem igazán lehet készülni, megtanulod a témákhoz a szükséges szavakat, én a megfelelő terjedelem eléréséhez teleraktam rizsaszövegekkel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!