Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Német nyelvvizsga, hogy is...

Német nyelvvizsga, hogy is van ez?

Figyelt kérdés

Nyáron szeretnék nyelvvizsgázni németből (középfok), ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem:

1.) hány hónapos felkészüléssel lehet általában sikeres nyellvizsgát tenni?

2.) cakk-pakk kb. mennyibe kerül?

3.) mennyi plusz pontot jelent felvételinél?

4.) elsős korom óta németet tanulok, most 3.os vagyok (középiskola), átlagos állami szintű német nyelvoktatást kaptam eddig, e mellett mennyire okozhat nehézséget a vizsgázás?

2009. márc. 28. 13:12
 1/3 anonim válasza:

Hát hogy is van ez. Én kemény 3 nap alatt készültem fel, igaz hogy régebb óta tanulok németül, és a vizsga előtt jártam egy kicsit külön tanárhoz is..

Mennyibe kerül? 20-30ezer, de ez attól is függ hogy hol akarsz vizsgázni.

Hány plusz pont? 30 vagy 35.

2009. márc. 28. 13:39
 2/3 anonim ***** válasza:

Nézd meg a studentweb.hu oldalt, ott megtalálod az árakat, helyszíneket, időpontokat, tételeket és nyugodtan kérdezhetsz is tőlük.

Eldöntötted már melyikre jelentkezel?

2009. márc. 28. 17:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Az iskolai anyaghoz képest elég nehéz, szóval nem árt 1-2 hónap felkészülés tanfolyamon, vagy magántanárral. A vizsgadíj nekem 37000Ft volt. (goethe) 35 plusz pontot jelent felvételinél, de maximum 50 pont szedhető össze nyelvvizsgával. Szóval egy esetleges második nyelvvizsga csak 15 pontot ér. Ha tanulsz, nem fog gondot okozni, bár az tény, hogy nehéz. Nekem Goethe nyelvvizsgám van, azt most nehezítették meg úgy, hogy a felsőfokú vizsgát egyszerűen átnevezték középfokúnak. De megcsinálható.
2009. márc. 31. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!