Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi értelme a németben a...

Mi értelme a németben a zu+infinitiv alaknak?

Figyelt kérdés
Nem értem, mire használják, és hogy mikor. Annyit sikerült találnom róla, hogy ezt a szerkezetet tömörítéskor és mellékmondatokkor használják. És ez mit is jelent?
2011. jún. 26. 14:30
 1/6 anonim ***** válasza:
ezzel csak egyszerűbben tudod magad kifejezni, nem muszáj használni, csak így egyszerűbb
2011. jún. 26. 14:38
 2/6 anonim ***** válasza:

például.: ich bitte dich, mir zu helfen. ez egy egyszerűbb alak, annél : Ich bitte dich, dass du mir hilfst. pl.

persze vannak olyan igék amiknél nem lehet alkalmazni.

2011. jún. 26. 14:39
 3/6 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__nyelvek__..

Itt sok minden meg van már válaszolva. Amúgy okos kis szerkezet, gyorsabban lehet vele beszélni. :)

2011. jún. 26. 14:51
 4/6 A kérdező kommentje:

elolvastam a másik kérdést is. Nos köszi mindenki :) szóval akkor ez egy könnyítés, rövidítés a mondatokban?

Pl. Ich wäre glücklich wenn ich nicht arbeiten müsste. (Boldog lenék, ha nem kellene dolgoznom) > Ich wäre glücklich ohne zu arbeiten. (boldog lennék munka nélkül)?

2011. jún. 26. 15:22
 5/6 anonim ***** válasza:
én nagyon gyakran használom élő beszédben is, sokkal gyorsabban ki tudom magam fejezni a segítségével.
2011. jún. 26. 15:39
 6/6 A kérdező kommentje:
Most találtam azt, hogy melléknevektől való függéskor is lehet használni (Es ist bequem, in einem teuren Sofa zu setzen.), főnévtől való függéskor(Ich habe Zeit, mit dir zu lernen.), és igétől való függéskot (ich bin wütend, ihm zu sehen.) is.
2011. jún. 26. 15:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!