Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Egy franciás segítene? Teljese...

Egy franciás segítene? Teljesen kezdő vagyok.

Figyelt kérdés

Szóval itthon tanulok könyvtárból való Kreatív Nyelvtanulás csomaggal, nem akarok tanárhoz járni... Szerintem menni fog, csak a kiejtéssel vannak gondjaim még, mivel néha nem hallom annyira jól a CD-t.

maison, lion - itt ejtik az utolsó N-et?

Hogy ejtik ezeket?

seulement

aujourd'hui

femme (ezt a CD úgy ejti, hogy fam, de nem fem az?)

és miért van az, hogy a "quelle" szó és a többes számú "votre"-k után a "famille" szó végén egy furcsa H hangot ejt/nyög?

Amúgy pedig az ainsi az így, a comme (ca) pedig az úgy? mert itt mindkettő, az így is, az úgy is jelent ainsit és comme ca-t is, de az a ca mi ott? mármint olyan kunkorodó aljú C. :D

Előre is köszönöm. :)

2011. jún. 24. 20:51
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
53%

Ha nem jársz tanárhoz megtanulod rosszul!!H neked ez jó legyen

maison,lion-igen ejtik lágyan

sölöman

ozsurd üi

famm vagy fámm

a ca-azt jelenti,hogy ez,az egy valamire dologra rá mutató szó

2011. jún. 24. 21:03
 2/12 anonim ***** válasza:

A franciában sajnos nem tudok segíteni, de annyit szeretnék mondani, hogy szerintem tök jó, hogy egyedül nekiálltál tanulni, csak kitartás, és menni fog! :)

Szerintem az egész nyelvtanulás dolog túl van misztifikálva, mintha csak drága tanfolyamokkal lehetne...

Én spanyolul tanulok ugyanígy magamtól, és szerintem teljesen jól haladok, örömmel csinálom. Később esetleg a francia sem kizárt...

És ha a kiejtést az ember emiatt kicsit később tanulja meg, akkor mi van?? Semmi!

Szóval gratulálok az elhatározáshoz, és hajrá! :)

2011. jún. 24. 21:09
 3/12 anonim ***** válasza:
83%

mezon

lion (ezt nem tudom leírni fonetikusan, orr hangos N-t a végére, az io-t meg egybevonod). Esetleg google fordítóban hallgasd meg

szölman

o zsúr(raccsolós r) düí

jól ejti a CD, fámm

ezt a quelle, votre, famille-os dolgot nem nagyon értem. A quelle végén nem ejtünk semmi extrát, a votre ugye raccsolós r-re végződik, a famille végén viszont a dupla l miatt tényleg famijjh-es. Szokd meg :D Egyébként logikus a kiejtés, ha majd előrébb haladsz és megtanulod a szabályokat, egyértelmű lesz. Egyedül a nevek kiejtése tér el sokszor a szabályoktól.

A kunkorodó cuccost, cédille-nek (szédijj) hívjuk. Egy szabály miatt van ott. Ha a C után a vagy o jön, akkor k-nak kellene ejteni, de a cédille miatt ejthetjük sz-nek.

2011. jún. 24. 21:10
 4/12 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen. :)

csak azért volt fura a femme kiejtése, mert azt hittem, az e e marad, nem lesz á. de akkor oké. :D

2011. jún. 24. 21:26
 5/12 A kérdező kommentje:
ja, és kedves spanyolozó, sok sikert és kitartást! :) Abból nekem megvan a felsőfokúm, ha valami kérdésed lenne esetleg, tudok segíteni. Mint egyedül tanuló az egyedül tanulót. :D
2011. jún. 24. 21:28
 6/12 anonim ***** válasza:

A spanyolozó vagyok. :)

Hú, nem semmi, ha felsőfokúd van, akkor a francia tuti könnyebb lesz, hiszen azt már most látom, hogy eléggé hasonlítanak. Amióta spanyolt tanulok, néha megértem a franciát is. :P (Jó, azért nem túlzok, nem azt állítom, hogy elmehetnék francia nyelvvizsgára. :D)

És nagyon köszönöm a felajánlást, nagyon jó lenne néha, ha lenne kitől kérdeznem, mert sajnos egyik ismerősöm sem beszél spanyolul!! :) (Németet és angolt tanultam.)

2011. jún. 24. 21:33
 7/12 A kérdező kommentje:

örülök, ha segíthetek. :D hát, neked nem publikus az email címed, szóval ha gondolod, majd küldj egy mailt, az enyém látszik. :)

Amúgy igen, nagyon hasonlóak, csak pont a kiejtésben nem, ebben a francia szívatósabb.. :D És pont ezért nem akarok tanárhoz menni, ROHADT sokba kerültek már a spanyol tanulmányaim, sulin kívül. Bár lehet, hogy 1-2 órát veszek max, hogy a kiejtésem jó legyen, mert tényleg nem akarom, hogy rossz rögzüljön. De szerintem utána már angol, spanyol, német tudással a hátam mögött majd megoldom.

amúgy imádom a spanyol nyelvet. gyönyörű. (L) ^^ ez már nem tartozik ide, de azért ajánlom figyelmedbe az alábbi videókat, ha eddig nem ismerted volna:

http://www.youtube.com/watch?v=lfhBKgCF9Ss

http://www.youtube.com/watch?v=tmt8qhmtnAE

2011. jún. 24. 21:49
 8/12 anonim ***** válasza:

Köszönöm, írtam is! :)

Huh, ezek a dalok nagyon jók, a Hijo de la luna-t ismertem, de már nagyon rég, akkor fogalmam sem volt még, hogy spanyol, most meg a nagy részét értem is, tök jó!! :)

2011. jún. 24. 22:28
 9/12 anonim ***** válasza:

Én is ugyanabban a helyzetben vagyok, megvan a spanyol felsőm és most fogok magamtól franciául tanulni:)

Ezt az oldalt javaslom neked, itt bármilyen nyelven rá tudsz keresni egy szó kiejtésére és meg is tudod hallgatni: [link]

2011. jún. 25. 00:07
 10/12 anonim ***** válasza:

A krampácsolás már a múlté.

[link]

Itt lehet kezdeni a francia tanulást sok-sok hanganyaggal, rengeteg kiejtési gyakorlattal, alapos magyarázatokkal. A kezdő francia kurzus előtt van egy fonológia tanfolyam, azzal érdemes kezdeni a félreértések elkerülése érdekében.

2011. jún. 25. 00:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!