Az angol felsőfokú mennyivel nehezebb mint a középfok?
Telces középfokú nyelvvizsgám van és a Telcnél is szeretném megcsinálni, szerintetek hogyan készülhetnék rá?
köszi:)
A felső és a középfok között van egy minőségbeli ugrás. Nagyjából így lehetne jellemezni. Míg németből középfokig nehéz eljutni, utána pedig már relatíve könnyebb, addig angolból ez fordítva van.
Persze nyelvnél mindent embere válogatja. A felsőfok azt jelenti, hogy gyakorlatilag mindent megértesz amit mondanak (filmekkel lehet tesztelni), kibogozod a dialektusokat is. Ezenkívül elvárható a kultúra általános ismerete is. Nyelvtani hibákat célszerű mellőzni :)
Szia
Én is ugyan ebben a helyzetben vagyok, itt a nyár végre lenne egy kis idő tanulni, de én se tudom hogyan foghatnék hozzá. Tanfolyamra nem akarok menni, mert sokan mondják, hogy csak pénzkidobás...
2010-ben voltam ECL középfokon 74% lett.
2 hónapja voltam TELC felsőfokon 84% lett. Szóval nem nehezebb, csak jót kell kifogni :D
Nyelvtanilag változatlan, de alaposan rámegy a bővített szókincsre, hogy bárhol, bármikor, bárhogy ki tudd fejezni magad és meg is értsél bárkit. Dialektustól, beszédhibától, nyelvhasználattól függetlenül.
Az írásbeli részek is erre mennek rá: van benne némi szakmaiság is, mély ismeretbővítés. Tehát benne lehet a Welfare-ről való részletes ismeret is.
Köszönöm szépen mindenkinek a válaszait :))
Amúgy még nem csináltam meg, de ha megcsinálom megírom, h hogy sikerült :))
Ebből az egészből azt vettem ki, hogy akkor csak a szóbelinél van különbség, az írásbeli hasonló... tehát ha ráállsz a szavak tanulására, illetve a nyelvtant jól használod beszéd közben, akkor meglehet, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!