Tett már valaki BGF üzleti nyelvvizsgát?
Erre a vizsgára (is) készítek fel diákokat. A BGF honlapján a nyelvi képzésnél találsz minta sorokat megoldókulccsal. A hanganyag is fenn van mp3-ban.
A nappalisok a Market Leader-ből tanulnak, de a vizsgára totál más típusú feladatokat kellene megoldani. A szakmai szókincset magad is fejlesztheted, szóbelire az 1000 kérdés 1000 válasz business verziója elég jó.
Nagyon szépen köszönöm! :-)
Attól féltem, hogy majd egyedül kell felkészülni a nyelvvizsgára. Az 1000 kérdés és 1000 válasz Business English könyv megvan, de nagyon durvának tűnik.
Szeretném kérdezni, hogy Te mit végeztél a BGF-en és milyen tapasztalataid vannak?
2002-ben végeztem a BGF-en (nemzetközi komm, európai üzleti tanulmányok szakirány), de előtte angolnyelv tanárként végeztem. Vagyis angol tanárként és közgazdászként tanítom a szakmai nyelvet (is).
Mihez kell a vizsga? BGF-re jársz?
Reményeim szerint szeptemberben kezdek a BGFen, idegenforgalmi szakmenedzser képzésre jelentkeztem.
Nem tudom, hogy oda üzleti vagy idegeforgalmi nyelvvizsga kell?
Idegenforgalmi. De a vizsga 2 részből áll és jól el is van különítve. Az egyik rész amolyan nyelvtanos és az összes szakos ezt írja, a másik rész az, ami ki van hegyezve a szakmai szókincsre. Ez az írásbeli.
A szóbelire viszont fenn vannak a témakörök szakonként, azokat nézd át, ott is vannak közös tételek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!