Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tett már valaki BGF üzleti...

Tett már valaki BGF üzleti nyelvvizsgát?

Figyelt kérdés
Szeretnék érdeklődni, hogy hogy zajlik a BGF üzleti angol nyelvvizsga, és hogy honnan lehet példafeladatokat letölteni?
2011. jún. 15. 07:51
 1/6 anonim ***** válasza:

Erre a vizsgára (is) készítek fel diákokat. A BGF honlapján a nyelvi képzésnél találsz minta sorokat megoldókulccsal. A hanganyag is fenn van mp3-ban.

A nappalisok a Market Leader-ből tanulnak, de a vizsgára totál más típusú feladatokat kellene megoldani. A szakmai szókincset magad is fejlesztheted, szóbelire az 1000 kérdés 1000 válasz business verziója elég jó.

2011. jún. 15. 13:53
 2/6 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm! :-)

Attól féltem, hogy majd egyedül kell felkészülni a nyelvvizsgára. Az 1000 kérdés és 1000 válasz Business English könyv megvan, de nagyon durvának tűnik.

Szeretném kérdezni, hogy Te mit végeztél a BGF-en és milyen tapasztalataid vannak?

2011. jún. 16. 08:02
 3/6 anonim ***** válasza:

2002-ben végeztem a BGF-en (nemzetközi komm, európai üzleti tanulmányok szakirány), de előtte angolnyelv tanárként végeztem. Vagyis angol tanárként és közgazdászként tanítom a szakmai nyelvet (is).

Mihez kell a vizsga? BGF-re jársz?

2011. jún. 16. 13:24
 4/6 A kérdező kommentje:

Reményeim szerint szeptemberben kezdek a BGFen, idegenforgalmi szakmenedzser képzésre jelentkeztem.

Nem tudom, hogy oda üzleti vagy idegeforgalmi nyelvvizsga kell?

2011. jún. 16. 13:51
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Idegenforgalmi. De a vizsga 2 részből áll és jól el is van különítve. Az egyik rész amolyan nyelvtanos és az összes szakos ezt írja, a másik rész az, ami ki van hegyezve a szakmai szókincsre. Ez az írásbeli.

A szóbelire viszont fenn vannak a témakörök szakonként, azokat nézd át, ott is vannak közös tételek.

2011. jún. 17. 07:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :))
2011. jún. 17. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!