Leírnátok az alábbi szavakat olaszul, névelővel?
Figyelt kérdés
A helyzet az, hogy nagyon kezdő vagyok olaszból, tulajdonképpen még nem kezdtem el tanulni, de egy szót sem tudok. Arra gondoltam, a körülöttem lévő használati tárgyaknak a nevével kezdem mondjuk úgy, hogy rájuk ragasztom a nevüket névelővel ellátva, ezzel is gyakorolva. Remélem, nem hangzik hülyeségnek :D. Szóval általános használati tárgyaknak kellenének a neveik. Ilyenekre gondolok, hogy tükör, asztal, lámpa, szék, párna, ágy stb... nagyon megköszönném a segítséget!2011. jún. 12. 01:54
1/5 anonim válasza:
tükör: lo specchio
asztal: il tavolo/la tavola
lámpa: la lampada
szék: la sedia
párna: il cuscino
A kiejtési szabályokat tudod? És a hangsúlyozást? Mert azokra rá kell állni. Egyébként: /szpekkio/, /távolo, távolá - utolsó az rövid á/, /lámpádá - itt végig rövid á-kat kell mondani/, /seedia - hosszú e :D/, /il kusínó/.
2/5 A kérdező kommentje:
Igen, fejben már kapiskálom őket, sajnos szóban még lassabban megy... :D. Köszi :)
2011. jún. 12. 12:52
3/5 A kérdező kommentje:
nem tudnál esetleg leírni még pár használati tárgyat? ha nem nagy gond!
2011. jún. 12. 19:43
4/5 anonim válasza:
la penna-toll
il libro-könyv
il giornale-újság
il fazzoletto-zsebkendő
il calendario-naptár
l'orologio (da polso)-(kar)óra
l'asciugamano /ásugámáno/-törülköző
la macchina-autó
Hirtelen ezek jutottak eszembe.
5/5 A kérdező kommentje:
köszi, egy angyal vagy :)!
2011. jún. 12. 22:54
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!