Aki volt már Origo alap szóbelin, milyen szituációt húzott? Rendesek a vizsgáztatók? Hogy ment?
az egyik ismerősöm volt német alapon
a vizsgáztatók nagyon bunkók voltak,a német tanára megmondta,hogy soha többet nem viszi a tanítványait az origóhoz
mesélnie kellett egy német társának a magyar oktatásról
olyan is volt,hogy megkérdezték,hogy hogyan néz ki a német tanára,mondta hogy niedrig és kijavították,hogy klein
pedig a niedrig az alacsony
én telcen voltam:szintén német alap, de ott nagyon kedves volt a vizsgáztató és tényleg igyekezett,hogy nekem jó legyen
ott ugye elvileg egy vizsgázótársammal beszélgettem volna, de én voltam az egyetlen alapfokús,ezért a vizsgáztatóval beszélgettem
Velem rendesek voltak. Csak az egyik kérdezett, a másik csak megfigyelt. A szituáció az volt, hogy találkozom az uszoda előtt egy régi ismerősömmel, aki megállapítja, hogy milyen jól nézek ki, mennyit fogytam mióta nem látott. El kellett mondanom neki, hogy a sport miatt van, és invitálni, hogy jöjjön velem úszni.
Úgy éreztem, hogy nem sikerült valami fényesen a beszélgetés, ezért meglepetésként ért, hogy 80%-ot kaptam végül. Szóval, velem nagyon rendesek voltak. Ja, és angol alapfok volt. Sok sikert Neked is!
Német alapfok 2011 június 6:
1. Ön éppen most kapott lehetőséget, hogy külföldön tanuljon és dolgozzon egy évet. Hívja fel ismerősét és mesélje el, hogy pont ott fog tevékenykedni, ahol ismerőse lakik.
2. Ön elveszítette táskáját és visszasiet az utazási irodába, ahol feltehetően hagyta. Kérdezze meg, hogy nem találtak-e egy táskát és bosszankodjon, hogy a kulcs is benne volt, ami nélkül nem tud a lakásába bejutni.
3. Ön egy barátjával találkozik, aki nagyon letört. Kérdezze meg mi a baj és vígasztalásul hívja meg magukhoz vacsorára egy kellemes beszélgetésre.
Ezek a szituációk voltak. A vizsgáztatók rendesek, el lehet térni a témától. azt nézték, amit tudtunk, nem azt, ami hiányos volt. A 40 pontból 37-et kaptam, a labort még várom. DE: A labor kemény volt!
nagyon köszönöm nektek a válaszokat!
utolsó! akkor ezek szerint te most voltál?
le tudnád írni, hogy az írásbelin is milyen feladatok voltak? meg a magnón? hogy érzed hogy sikerült? remélem jó lett. köszi előre is a válaszod.
jajj az utolsó mondatod nem láttam, bocsi.
de ha voltál írásbelizni arról azért írhatsz. :)
a magnó mitől volt nehéz? érthetetlen vagy mi volt a téma?
Írásbeli:
- Az első szöveg a kisgyermekes családosoknak írt cikk volt. Azt részletezték benne, hogy milyen szálláslehetőséget érdemes nyaralás során keresniük és miért. 10 szót szótáraztam, közepesen nehéznek éreztem.
- A második egy fotópályázatról szólt és annak értékeléséről, nyereményeiről. 2 szót szótáraztam, könnyűnek éreztem.
- A harmadik egy levélírás volt: Most kaptam rövid távon munkát. Írjam le, hogy hol dolgozom, milyen a főnököm, milyen volt vele az első találkozás és mire fogom költeni a keresetemet. Szerintem jó téma.
A magnó kemény volt. Az első két ember párbeszéde volt, akik egy nyelviskolában voltak és arról beszélgettek ki miért van Budapesten.
A második szöveg két diákról, akiknek a terveivel kapcsolatosan adtak tájékoztatást.
Sok volt a félrehallhatóság. Pl nehéz volt kihallani, hogy a fickó Kiel-ből jött, mert elsőre én Kiev-et hallottam.
Remélem sikerül, legalábbis úgy érzem.
1.600 szavas szókincs és 3 hónap tanulás előzte meg a vizsgát.
a második írásbeli feladatban főleg kérdésekből álló adatlapot kellett kitölteni, tehát teljes mondatokat kellett beírni, vagy inkább x-elgetős, pár szavas.
amúgy milyen könyvekből készültél.
Köszi az eddigi válaszokat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!