Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogy használjuk az osszetett...

Hogy használjuk az osszetett állítmányt TO BE-t?

Figyelt kérdés
2009. márc. 19. 21:15
 1/9 anonim ***** válasza:
Kifejtenéd pontosabban? Nem értem mire gondolsz.
2009. márc. 20. 16:38
 2/9 A kérdező kommentje:

Szia!

Persze leirom mire gondoltam semmi extra.

Annyi hogy amikor a mondatba ott van maga a to be.

pl:"I would like to be alone"

Szeretnem megerteni ezt a sémat es persze hasznalni...

De idovel biztos sikerul.

Szia!

2009. márc. 21. 03:51
 3/9 anonim ***** válasza:

Azért van itt a "to be", mert a would + ige után to + ige jön. p.:

I would like to see her.

I would like to talk her.

I would like to be smarter.

Nem ragozhatod az igéket, ha egy "to" vonzatú ige, és/vagy segédige mögött állnak, így a "be" létigét sem ragozhatod. (de erről még fogsz tanulni, hogy melyik igének mi a vonzata).

2009. márc. 21. 09:15
 4/9 A kérdező kommentje:

Olyan jó lenne megertenem.Ne haragudj a sok kerdesert de par honaja keztem es szeretnek mindent megerteni.Tehát a "to be" az ezt jeleti?to be ="to" tehat pl:(I )a (be)pedig peldaul I am tehat vagyas mibe tudom meg behelyettesiteni?Akkor a multnal a to be az I was?Szoval a "to be"?Nagyon butanak erzem magam pedig lehet nem bonyolult csak en komplikalom meg..:(

Koszonom!

2009. márc. 21. 11:16
 5/9 anonim válasza:

Hali.Megpróbálom máshogy elmondani,amikor én is kezdő voltam angolban én sem értettem

Szóval vegyünk egy igét angolul,például az "eat" igét.

eat = Egyél!!!Felszólító mód

to eat = enni

I eat bread= Kenyeret eszem.(Szomtam enni kenyeret,szal nem most eszem,hanem általában eszek kenyeret)

I am eating bread = Kenyeret eszem.(Pontosan most eszem a kenyere)

Érted így?Az utcsó két példa az már igeidő ragozás,de ha első kettő közti külömbség érhtető akkor jó.

2009. márc. 21. 20:41
 6/9 anonim válasza:
az előző vagyok, az "eat" helyett lehet a "be" is,ugyanúgy kell használni,ezek csak igék :)
2009. márc. 21. 20:43
 7/9 anonim ***** válasza:

Az angol igék főnévi igeneve így néz ki: to + 1. alak (pl to be-lenni, to eat-enni)

A to-t csak vonzatként használjuk általában, vagy célhatározói mondatokban. (pl. I would like TO be a doctor- Orvos szeretnék lenni. A szerkezet tehát WOULD LIKE TO +1 =szeretne vmit)

Ilyen még pl a USED TO. (Valaha szokása volt vmi. Pl I used to get up early. = Valaha korán keltem (de már nem)).

Célhatározói mondatoknál pedig: I go to the shop to buy some apples. Az első TO itt csak azt jelenti, hogy a boltBA mentem. A mondat jelentése: Elmegyek a boltba, AZÉRT HOGY vegyek néhány almát.

Nemtudom mennyire érthető:( Ha nem értesz vmit írj:) (Remélem a példamondatokat helyesen írtam:D)

2009. márc. 24. 15:02
 8/9 anonim ***** válasza:

Ohh azt hiszem rájöttem, h nem az a problémád amit én leírtam:DD (Előző vagyok.)

A TO BE azt jelenti lenni. Azért áll két szóból, nem csak egyből, mert az angol a főnévi igenévi ragot "-ni" nem a szó után rakja, hanem elé:)

Azért furcsa, mert a magyarban a szavakhoz ragasztod hozzá a ragokat, toldalékokat.

Ugyebár nyelvkönyvekben az összes ige előtt megtalálod ezt a kis "to" szócskát, de nem is kell szinte figyelembe venned. Csak azokban az esetekben kell használnod a "to"-t, amiket az előző hozzászólásomban leírtam. Szóval szerkezeteknél, vonzatoknál.

Tehát igazából mikor azt írod h I am, akkor az "I" nem a "to" helyere kerül be, hanem a "to"-t egyszerűen elhagyod. Érted már?:)

2009. márc. 24. 15:18
 9/9 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Szepen le lett írva mi miert van.Ertem,gyakorolnom kell mas szavakkal es jo lesz;)Muszaly..

2009. márc. 24. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!