Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Tényleg ennyire fontos a...

Tényleg ennyire fontos a nyelvvizsga?

Figyelt kérdés

11-es vok és mindenhonnan hallom, h nyelvvizsga van neki is meg neki. DE ezt csak itt, az oldalon hallom, az osztályomban senki nincs olyan szinten, mert a tanárunk lesz**ja magasról, nagyon rosszul tanít, ezért hiába vok 5-ös németből, mégsem vok olyan szinten, hogy nyelvvizsgázhassak. Sajnos, magántanárhoz nem mehetek. Ami a legrosszabb, h hiába tanulom 9 éve, egy órán át gondolkozok azon, h van egy egyszerű mondat németül. :(

Na, de rendesen eltértem a témától :) Szóval a továbbtanulásban ilyen sokat jelent a nyelvvizsga??

2011. máj. 25. 18:07
 1/10 anonim ***** válasza:
54%
Igen.Ha egyetemen akarsz továbbtanulni mindenképpen szükséged van legalább egy középfokú nyelvvizsgára.De ha nem akkor is érdemes, nyelvtudás nélkül a mai világban nem lehet meglenni
2011. máj. 25. 18:17
 2/10 anonim ***** válasza:
persze. Egyrészt a felvételihez pluszpontot is ad, másrészről pedig főiskolai/egyetemi diplomához kötelező legalább egy középfokú.
2011. máj. 25. 18:34
 3/10 anonim ***** válasza:
Nagyon fontos. A papír is, mert arra kapod a pluszpontot, és a diplomához is feltétel. Ezen kívül a használható, aktív nyelvtudás is fontos, mert ma már a legtöbb szakon elvárás a külföldi -főleg angol- szakirodalom feldolgozása.
2011. máj. 25. 19:28
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

és a későbbi állásokhoz is nagyon fontos a nyelvtudás, főleg az angol.

próbálj idegennyelven olvasni minél többet, az sokat segít.

2011. máj. 25. 19:38
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

Igen, engem ezért nem vettek fel tavaly. Én is 9 évig tanultam kb. suliban a németet, ötös voltam belőle, de egy kalap sz_rt se ért az a tudás.

1 hónapja sikerült a nyelvvizsgám, viszont szerintem ez nem jelent semmit. Megcsináltam, mert be lehet tanulni a feladatokat, de ugyanúgy nem tudok semmit. Szóval papírom van, de nyelvtudásom ugyanúgy nincs...

2011. máj. 25. 19:57
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon sokat ér, kint külföldön semmit.

Hogy értsétek:

Testvéremnek van egy alapfokú angolja, kiment dolgozni mérnökként Angliába, és nem azt kérdezték, hogy na most önnek hány nyelvvizsgája van és milyen szinten beszéli a nyelveket, hanem: Milyen mérnöki végzettsége van. Kint milliomosra keresi magát a vegyészmérnöki ill. a gépészmérnöki diplomájával na meg persze az ALAPFOKÚ nyelvvizsgájával.

2011. máj. 25. 20:15
 7/10 anonim ***** válasza:

Attól függ, mit akarsz kezdeni az életben.

Nekem csak Ausztriában van tapasztalatom. A kutyát sem érdekli, van-e nyelvvizsgám vagy nincs, fontosabb az, hogy milyen szinten kommunikálok. (és nincs nyelvvizsgám, de kit érdekel?) Ezt egy egyszerű felvételi beszélgetéssel le lehet szűrni.

De ha diploma kell, akkor jobb, ha megcsinálod a nyelvvizsgát még szakközépiskola alatt, mert később kevesebb időd lesz a nyelvtanulásra.

(munka mellett is rohadt nehéz, ezt megsúgom, szóval jobb túlesni rajta még suliban)

2011. jún. 21. 16:15
 8/10 anonim ***** válasza:
Szerintem akik spec. oztályba járnak, ők elég hamar megszerzik a nyelvvizsgát.(9., 10., esetleg:11.)Nekem amikor befejeztem a 9.-et,akkor nyáron lett meg a középfokom angol spec.-en. De a mi giminkben egy nem spec.-es legkésőbb 12.-re megszerzi. De még neked sem késő elkezdeni, egy középfokú nem olyan nehéz.Nemrégiben az álláskeresőt böngésztem, és ott elvárás,vagy előny képpen szerepelt: legalább középfokú nyelvtudás. (Majd keress rá ha érdekel:) )
2011. júl. 4. 21:02
 9/10 anonim ***** válasza:

Csak az előttem szólókhoz tudok csatlakozni.

Az már jó, hogy te felismerted, hogy azért, mert senkit nem érdekel a sulitokban (a tanárt se), attól még neked szükséged lehet a ksőbbiekben egy nyelvvizsgára.

Itt a nyár, lehet tanulni. És van még egy éved a felvételi elbírálásáig. Ezen az oldalon is sok segítőksz ember van, ha elakadsz a tanulásban. Biztos, hogy nem tudsz magántanárhoz járni?

Ha olyan helyen jársz, ahol külföldiek vannak, akkor használd ki a lehetőséget és kezdj el beszélgetni velük. Ők hálásak minden anyanyelvi szóért, segítségért. Teneked is letre szóló élmény lesz, amikor először beszélgetsz külföldivel idegen nyelven. Megéri a fáradtságot, mert biztos nem lesz egyszerű! Esetleg elhívhatod valaki ismerősödet is "külföldi vadászatra".

Az internet is sok lehetőséget kínál a nyelvtanulás szempontjából is.

2011. júl. 4. 21:49
 10/10 anonim válasza:
Az elöbbi válaszokból az jön le,hogy csak a magyarok ilyen "hülyék" hogy mindenhez nyelvizsga kell.Én azt tapasztalom,hogy lehetetlen elhelyezkedni nyelvvizsga nélkül:/ Ami nagyon nagy baj.De azt mondom: Tanuljanak meg az ostoba angolok magyarul :D:D
2011. júl. 5. 10:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!