Hogy fejlesszem a hallás utáni értést, ha egyedül tanulok németül? (Euroexam nyelvvizsgára készülök)
Szeptember elején szeretnék Euroexam középfokú nyelvvizsgát tenni németből. A sulis német"oktatás" minősíthetetlen, heti 2 óránk van, azon se csinálunk semmit, így magántanárral készülök. Az írásbeli részt tudom gyakorolni, és a szóbeli beszédet is (mivelhogy ugye megtanulom a szabályokat és a szavakat), de a magnóhallgatással nem tudok mit kezdeni.
A Start Neu és Unterwegs Neu A és B könyvekből tanulok (megvan a hanganyaguk is, bár sajnos elég rossz minőségű), emellett megvettem az Euroexamos könyvet (Niveau B2-Lehrbuch zur Prüfungsvorbereitung), amihez 2 db CD is tartozik.
Van valami ötletetek, hogy hogy fejlesszem a hallás utáni értésemet?
Az Euroexamos hallás utáni értés nagyon nehéz?
Köszi a segítséget!
köszi a segítséged! :D
sajnos csak 3 adót fogunk (RTL, M1, TV2), mert nem nagyon nézünk tévét. esetleg van netről hallgatható német rádió?
ha sokat hallgatom, a beszédkészségem is javul szerinted?
Lehet felirattal is nézni (eleinte lehet, hogy jobb igy), de CSAKIS németül - igy ugyanis a hallott szöveget tudod olvasni is. Magyarul semmi értelme sincs - az a fontos, hogy a német szavakat megtanuld kihallani a szövegböl, a megértés már csak attól függ, hogy ismered-e a szavakat.
A magyar felirat azért sem jó, mert ott müforditva van a szöveg, csak hasonló a tartalma.
De ha csak hallgatod, felirat nélkül, akkor is tanulsz belöle.
Szia! Én szpetember 3.án megyek kecsóra nyelvvizsgázni, euro, német, b2, egynyelvű. Ha van kedved, készülhetnénk együtt szóbelire skypon.
Hättest du Lust dazu?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!