Nyelvvizsga. Kell félnem tőle? (bővebb lent. )
Figyelt kérdés
Jövőre tervezem a középfokú nyelvvizsgát... Van itt olyan aki középfokon nyelvvizsgázott angolból? Kb. milyen nehézségű volt? Milyen témakörök voltak szóbelin? Ez az egy amitől nagyon félek...A szóbeli része... :S Nagyon megköszönném ha segítenétek :)
18/L
2011. máj. 20. 18:21
1/4 anonim válasza:
Én most voltam, a szóbeli elsőre sikerült (pedig énis nagyon féltem tőle, készültem rá de mint kiderült tökre nem abból amiből kérdeztek:D), az írásbeli meg csak másodikra sikerült, elég elrontottam elsőre. Jah és TELC-en voltam. Nem nehéz csak oda kell figyelni. :) Ha TELC-re mész és beírod google-ba, hogy TELC szóbeli prezentációk akkor kiadja, hogy miből kell felkészülnöd.
2/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2011. máj. 20. 18:29
3/4 anonim válasza:
én a TELC vizsgáját ajánlom ha még nem döntötted volna el. Én ott szereztem a középfokú angolt, és szerintem az írásbeli része nehezebb mint a szóbeli. Van egy TELC-es felkészítőkönyv azt érdemes megvenni és a feladatokat begyakorolni. A szóbelitől ne félj, nem harapják le a fejed, ha hibázol... ha alapvetően tudsz beszélni, akkor semmilyen gondod nem lehet, nekem pl 100% lett a szóbeli, pedig biztos hogy volt nyelvtani hibám. Érdemes az angol érettségire kidolgozott tételeidet átfutni, illetve az aktív szókincsedet fejleszteni. Mondom, ha nem félsz beszélni, hibásan is, az írásbelitől több félnivalód van, bár az sem eget rengetően bonyolult.
4/4 A kérdező kommentje:
Azért az írásbelitől is tartok.... :S Tavaly megcsináltam az előrehozott érettségit angolból...(középszinten) Az írásbeli elég nehéz volt, viszont a szóbeli nem... Tudom, hogy a középfokú nyelvvizsga nehezebb mint a középszintű érettségi, ezért is félek, hogy milyen lesz... :(
2011. máj. 20. 21:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!