Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Sikerülhet-e felkészülni...

Sikerülhet-e felkészülni középfokú angol nyelvvizsgára csupán könyvek segítségével? (Nyelvvizsgára felkészítő könyv)

Figyelt kérdés
2011. máj. 19. 23:22
 1/4 anonim ***** válasza:
Szerintem igen. Én most nyelvvizsgáztam németből és őszintén szólva bánom, hogy jártam tanárhoz. Nyelvtan alig van benne, a levelet be lehet gyakorolni, a többi meg csak a szókincseden múlik.
2011. máj. 19. 23:29
 2/4 anonim ***** válasza:

Ez nagyban függ attól, hol vizsgázol. :)

ECL-en pl konkrétan nincsenek nyelvtani feladatok, csak szövegértés és két levél. Viszont a szóbelijén aljasabbak a témák, és itt a legnehezebb a magnóhallgatás.

ha teheted, a szóbelit ne ott tedd le... nekem mindenem 85% felett lett, de a szóbelit elbuktam a magnóhallgatás miatt.

Arra meg leginkább az adott nyelven beszélő filmek de inkább rádió hallgatásával lehet készülni... :)

Ja, és ahogy az előttem író mondta, a szókincs fontos!

Hova mész amm. vizsgázni? :)

(angolon voltam én is. )

2011. máj. 19. 23:51
 3/4 anonim ***** válasza:

Én is ECL-en voltam, és egyedül készültem fel, és a magnó sem volt szörnyű, felsőfokon 85%-ra megcsináltam. BBC, filmek eredeti nyelven, hírek a neten, gyakorlófeladatok stb. - ha ezekkel rendszeresen foglalkozol, a magnó sem okozhat gondot.

Amúgy én is az ECL-t ajnálom, nincs nyelvtani rész, a szóbeli beszélgetés meg kifejezetten rövid.

2011. máj. 20. 00:09
 4/4 anonim ***** válasza:
Én németből és angolból is egyedül, könyvekből készültem fel a nyelvvizsgáimra. Mondjuk németből jó alapokat adott az iskolám, de az messze nem lett volna elég. De angolból nulla volt, amit az iskolában tanultuk, így tényleg magamra maradtam.
2011. máj. 20. 14:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!