TELC vagy ECL nyelvvizsga a könnyebb? Kinek vannak célzottan erre a nyelvvizsgákra feladatai? Hogyan tanuljak meg levelet irni?
Nézd meg a vizsgák honlapján a mintafeladatokat. Próbáld megoldani őket, amelyik neked könnyebb, azt válaszd. Ezután megrendelheted a felkészítő könyveket akár a Libri, akár a Bookline oldaláról vagy bármilyen könyvesboltból megveheted. Ebben sok teszt van, amik begyakoroltatják veled a nyelvvizsga feladatait.
Levélírásnál megadják a pontokat, amiket bele kell írnod. Először gondold át magyarul mit is kér, hogy benne legyen a levélben, aztán próbálhatod írni célnyelven. A kezdés lehet köszönet, amiért írt neked, bemutatkozás, célod az írással, vagy ami még lehet ilyen levélben :)
Az fontos, hogy a levelet mindig nézesd meg olyannal, aki beszéli a nyelvet és észreveszi az esetleges helyesírási hibákat, hibás nyelvtant, szórendet, szavak múlt vagy jövő ideje, ragozása.. Gyakorolni ezt is lehet. Találj ki hasonló, mindennapi témákat, akár iskola, akár utazás, akár orvos, bevásárlás, stb. témákból, és próbálj írni. Ezzel növeled a szókincsedet, ami a nyelvvizsgán nagy előny.
Sok sikert!
Szerintem TELC :)
ezen a honlapon mind2 nyelvvizsga típushoz találsz mintafeladatsort
én a TELC-et tettem le, nagy sikerrel
kb. két hónapot készültem vizsgára
viszont előtte öt évig egyáltalán nem használtam a nyelvet
ez egy igazán humánus vizsga
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!