Emelt szintű angol érettségi, mint kiskapu?
Nincs nyelvvizsgám, ha tudnám is a nyelvet, akkor rég lenne.
22 éves leszek, és voltam már nyelvvizsgázni 2x.
A középszintű érettségi és a középfokú nyelvvizsga színvonala nem ugyanaz, mert mindenhol azt olvasom, hogy az emelt szintű érettségivel egyezik inkább meg.
Írásbeliből a fogalmazásaim 55-65%-osak, az olvasott szövegértésem 15-25%.......
Szóbelim szóban 60%, a magnóm 30%......
Nyilván ilyen szar eredményekkel nem érdemes nyelvvizsgázni menni, de mivel már érettségiztem is középszinten és próbáltam a középfokút, lehet hogy érdemes bevállalni az emelt angol érettségit, mert az alapból plusz pontot is hozna, és annyira nagyon gáz nem lenne, ha szar lesz, mert nálam inkább a magyart és a törtit számítják be, mert olyan jellegű a szak amire mentem, szal 1 próbát megérne szerintetek?
Árban is ugyanott van, és októberben mehetnék is.
Ha a kérdezőnek a magyar ér a töri számít, akkor nem kap az angolért pluszpontot!!!!
Egyébként próbáld meg:) Hátha. De én mindig azt hallottam, hogy az emelt nehezebb, mint a nyelvvizsga.
ECL-en voltam, a haverom 3x bukott meg Telcen, a barátnőm meg kétszer Pannonon. A Pannon tisztára más mint az ECL, televan kiegészítgetős tesztekkel, meg alapból 2 nyelvű, az ECL egynyelvű (annyi, hogy angolul vannak a feladatok).
Igen, tudom, de az én szakomra az angolt, a magyart és a törtit nézték, és nekem a magyar jobb olt 7%-al, azaz magyar 67% közép, angol 60% közép.
Ez is azt mutatja, hogy a középszintű angol érettségimnek 110%-osnak kéne lennie, ahhoz hogy az emelttel szórakozzak... :D De, ha lenne emeltem, legalább 30% (annyi kell a 40 pluszponthoz) asszem, akkor erősebb lenne a magyarnál, és több lenne a pontom, ha más szakra mennék. Ám a b*zi nyelvvizsga kéne, mert anélkül még a csajok sem állnak velem szóba :D
"ECL-en voltam, a haverom 3x bukott meg Telcen, a barátnőm meg kétszer Pannonon. A Pannon tisztára más mint az ECL, televan kiegészítgetős tesztekkel, meg alapból 2 nyelvű, az ECL egynyelvű (annyi, hogy angolul vannak a feladatok)."
Látom, föl sem merült az a kis dolog, hogy nem tudtok elég jól angolul...
Amúgy semmit nem lehet az emeltszintű angollal veszíteni, tehát nagyon is érdemes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!