Olaszul szeretnék tanulni egyedül, tanár nélkül munka mellett. Van valami ötletetek?
Én is ezt csináltam, elég sikeresen (már nyelvvizsgáztam is azóta).
Vettem tankönyvet és munkafüzetet (CD volt hozzá): Progetto Italiano 1.
Nem olcsó, de megéri beruházni, nekem nagyon bejött, és nulláról erős középfokig viszi a tudásodat.
Emellett persze kell szótár (de ez a neten is van), illetve érdemes beszerezni a Kis olasz nyelvtant (nézz szét Vaterán, én onnan vettem meg 300 Ft-ért, sokkal többet nem éri meg beleinvesztálni, nem egy nagy könyv, de arra jó, hogy a nyelvtani szabályokat magyarul, részletesen fejti ki, úgyhogy ha elakadsz jól jön). Úgy látom, most is van 350 Ft-ért Vaterán, annyit megér.
Ha tudsz angolul, akkor rengeteg kiegészítő segítséget találsz a neten, pl. [link] ez nagyon jó.
Illetve a www.sharedtalk.com oldalon chatelhetsz olaszokkal, és segítenek a nyelvvel.
Így elsőre ennyi, de szólj, ha segítség kell, én is megjártam ezt az utat. :)
Nincs benne magyar szó, de én tanár és előzetes nyelvtudás nélkül tanultam vele, és nagyon hatékony úgy! Emiatt ajánlottam, hogy a Kis olasz nyelvtan legyen meg, hogy ha nem értesz egy nyelvtani szabályt, akkor ott le van írva magyarul.
Igen, az elején sokat kell szótárazni, de sokkal hatékonyabb, mint a magyar nyelven magyarázó könyvek. Olyan ez, mint mikor valaki minden nyelvtudás nélkül leül nézni az idegennyelvű csatornát a tv-ben, és egyszercsak azon veszi észre magát, hogy tudja a nyelvet.
A Progetto Italiano roppant logikus és tanulható könyv, én bátran ajánlom. Ha nem bízol benne, vedd ki könyvtárból, és megnézheted, tudsz-e haladni vele.
szerintem a PONS könyvek a legjobbak, lényegretörően le van írva a nyelvtan. Amúgy meg feladatok pl: [link]
:)
Online ingyene anyagok általában nem elég rendszeresek, általában csak kiegészítő anyagnak ajánlatos használni..
Önálló tanuláshoz pl. az assimil könyveket ajánlom.
Illetve nekem még a teach yourself sorozatból van könyvem, de ott angol az alapnyelv.
Nem, a Progetto Italiano 2. már a felsőfokra készít! Nekem az a könyv meg sem volt, akkor fogom megvenni, ha lesz időm felsőfokra készülni.
Kis olasz nyelvtan + Progetto Italiano 1. + internet - nekem ezek kellettek az Origós középfokú C-hez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!