ÖSD nyelvvizsgáról tapasztalatok? Mi a nehéz benne? Mi a könnyű?
Nos, (amennyire vissza tudok emlékezni :)) az olvasásértés nem volt túl nehéz, kellemes feladatok voltak. Van nyelvtani teszt - amit szeretek elkerülni nyelvvizsgán - de az is megoldható volt. Íráskészséges levélírós a szokásos, nem nehezebb, mint akárhol máshol. A hallásértés 3 szövegből áll, egyre nehezebbek; a harmadik osztrák akcentussal beszélt, amit elég nehéz volt megérteni, ennek ellenére ahhoz is tudtam pár dolgot írni (ha számítok rá előre, felkészültem volna osztrák akcentusból is...). A szóbeli részt pedig kifejezetten könnyűnek éreztem, felkészülési idő és szótárhasználat, témakifejtés és szituáció.
Összességében: szerintem jó kis vizsga, de ha el akarod kerülni a nyelvtani részt, a szituációt meg az osztrák akcentust, akkor az ECL-t is ajánlom (bár ebből eddig csak angolon voltam, de az is jó). Ha pedig nehezebbet, de a világon mindenhol elismertet akarsz, akkor Goethe.
szia. nekem dsd felsőfokom van,a sulimban csináltam.
szerintem meg lehet csinálni,nem olyan nehéz mint mondják...
sokat kell gyakorolni a hallást és a fogalmazás formai jegyeit,az érvelés különböző módjait....nem tudom,h felsőre vagy középre mennél-e de mindenképpen próbáld meg ha vagy már olyan szinten mert nem mindegy,hogy egy origós nyv.-val vagy egy ösd-sel mész majd be állásinterjúra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!