Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Az olasz vagy a spanyol a...

Az olasz vagy a spanyol a fontosabb nyelv?

Figyelt kérdés
Mert hiába 300 millióan spanyolul beszélnek, de Olaszország sokkal jelentősebb gazdaságilag, mint Spanyolország, a többi spanyol nyelvű ország meg eszméletlen fejletlen.
2011. máj. 8. 20:57
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Én spanyolul tanulok. Én ezt szeretem. :D És mondjuk a net világában angol után spanyolul találok meg második leggyakrabban egy csomó mindent... Eddig nem bántam meg.

Ha az a terved, hogy valami olasz érdekeltségű cégnél dolgozz, akkor tanuld azt. Ha valami spanyolnál, tanuld a spanyolt. De am az angol-német-francia/orosz nyelvtudással jársz a legjobban.

De a spanyol akkor is a legszebb nyelv. I think.

2011. máj. 8. 23:43
 2/8 anonim ***** válasza:
73%

Őszintén szólva nem találkoztam még olyan életszituációval Magyarországon, mikor jól jött volna a spanyol tudás. Soha nem találkoztam spanyolokkal (olaszokkal viszont), és hazai spanyol cégről sincs tudomásom. Szóval hasznosnak nem hasznos nyelv, de hobbiból persze tanulhatod.

Az olasz szerintem nekünk magyaroknak hasznosabb, bár jóval elmarad a német vagy az angol hasznosságától.

2011. máj. 8. 23:56
 3/8 anonim ***** válasza:
Az olasz jobb, mert spanyolul most rengetegen tanulnak, pedig tényleg nem sok helyen lehet itthon használni.Az angol, vagy a német persze mindkettőnél hasznosabb, de gondolom valamelyiket már beszéled és második nyelvről van szó.
2011. máj. 9. 06:47
 4/8 anonim ***** válasza:
Akkor olyat írok amit még nem írtak: az olaszokat ha meg akarod érteni muszáj lesz megtanulnod a nyelvüket(francia dettó), mert nem beszélnek angolul. A spanyolok viszont igen.
2011. máj. 9. 10:16
 5/8 A kérdező kommentje:
hát igen, és azért jelentősen több olasz cég van itt, mint spanyol. spanyol max a ZARA:D
2011. máj. 9. 17:57
 6/8 anonim ***** válasza:
olasz. sztem szebb is, és én is azt tanulok :D
2011. jún. 2. 21:10
 7/8 anonim ***** válasza:
olaaaasz!! :) és nekem sokkal szimpatikusabbak a barátkozós olaszok,mint az észjátszós divatmajom spanyolok..
2011. jún. 3. 00:58
 8/8 anonim ***** válasza:

"Az olasz vagy a spanyol a fontosabb nyelv?"

A spanyol. Nem véletlenül egyike az ENSZ 6 hivatalos nyelvének.

"Mert hiába 300 millióan spanyolul beszélnek, de Olaszország sokkal jelentősebb gazdaságilag, mint Spanyolország"

GDP: Olaszo. - 2100 mrd dollár Spanyolo. - 1400 mrd dollár.

Egy súlycsoportban vannak, de spanyolul beszél még +1 földrész (csóri országok, de sokan vannak).

"Az olasz jobb, mert spanyolul most rengetegen tanulnak"

Mindkét nyelvet indokolatlanul sokan tanulják, divatból, meg amiatt a téves hiedelem miatt, hogy ezek "könnyű" nyelvek, míg a német és a francia "nehéz".

Nyelvvizsgák száma, 2000-2010: olasz 20900, spanyol 14000. Gondolom, tizedük ha használja valamire.

2011. jún. 3. 01:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!