Mondanátok jó témákat levelezéshez?
Legegyszerűbb, ha megkéred, hogy írjon a mindennapjairól, amolyan bemutatkozás jelleggel. Aztán látni fogjátok, hogy van-e közös téma, hobbi, vagy valami olyasmi, ami részletesebben érdekli a másikat.
Egy levelezőtársammal nagyon hosszú leveleket váltottunk, abban egy csomó témát részletesen kibeszéltünk. Az oktatási rendszerünktől, foglalkozástól, érdeklődési körtől kezdve politikán, akkori nagyobb eseményeken át, az ünnepeinkig, hogy ki mit csinál olyankor/hogy szokás tartani például a húsvétot stb. mindenről volt szó.
Az elején 2-3 e-mail mindig volt, amikor pár mondatban írtuk le, hogy ki mivel foglalkozik, hobbi stb., aztán címet cseréltünk, és jött a részletesebb levelezés. Én mindig levelezőpartner-keresőkben találtam ilyen nyelvtanulni vágyókat (nem tudom, hogy lehet-e máshogy), így nem volt túl váratlan, hogy magunkról kellett írni.
De jó kérdés, nem nagyon emlékszem, hogy mivel nyitottam az első levélben. Azt hiszem, mindig úgy jött ki, hogy a másik fél küldte az első levelet, és a kérdéseire válaszoltam, illetve visszakérdeztem, plusz még a többi témát bedobtam, ami eszembe jutott. Aztán ő is írt, megkérdezte, hogy mi a véleményem erről-meg-erről és így tovább.
Nem kell rögtön a WC-zési szokásaival kezdeni, de az szerintem ilyenkor természetes, ha kicsit személyesebb dolgok is szóba kerülnek. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!