Mikor használjuk a Plusqamperfektet és mikor a Futur 2-őt?
A Plusquamperfekt arra való, ha egy mondatban az akarod kifejezni, hogy valami előbb történt mint valami más. Tehát két múlt idejű dologról beszélsz, és az egyik korábban történt mint a másik, a korábban történt dolgokra használjuk.
Pl. Bevor ich nach München gefahren bin, hatte ich gekündigt. - Mielőtt Münchenbe utaztam volna, felmondtam.
vagy Nachdem ich gekündigt hatte, bin ich nach München gefahren. - Miután felmondtam, Münchenbe utaztam.
A Futur 2 -t akkor használod, ha feltételezed, hogy a cselekvés, vagy a történés már lezárult.
Pl. Er wird schon angekommen sein. Már biztos megérkezett.
Illetve, ha feltételezed, hogy valamilyen történés, vagy cselekvés a jövő egy bizonyos időpontjára már le fog zárulni.
Pl. Er wird bis morgen Nachmittag bestimmt angekommen sein. Holnap délutánra már biztosan meg fog érkezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!