Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Ki tud olaszul? Szükségem van...

Ki tud olaszul? Szükségem van - lehetőleg 2011 április 25-ig (beleértve) - egy 80-100 szavas olasz nyelven írt levéllel az alábbiak szerint:

Figyelt kérdés
"Scriviamo Un tuo amico italiano farà un viaggio di lavoro nel tuo paese e vuole avere alcune informazioni sulla vostra cucina: piatti, abitudini, tipi di locali ecc. Rispondi, dai le informazioni che ritieni importanti e chiudi parlando di quello che ti piace della cucina italiana. "
2011. ápr. 19. 10:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Caro Sergio,

Dici che verrai in Ungheria e vuoi sapere com'è la cucina ungherese.

stb...

írd le, hogy Mo-n ebédnél általában két fogás van, első fogásként levest esznek, utána pl. valami húst körettel vagy főzeléket, hozzá salátát, utána desszertet. Megemlítheted a gulyást meg néhány magyar specialitást, meg h pl. az éttermekben szoktak borravalót adni, stb.

De ez milyen már, hogy valaki helyett meg kéne írni a levelet? XD

2011. ápr. 21. 23:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Miért ismerős ez a leírás abból a tankönyvből, amiből olaszul tanultam...

Tippelhetek, hogy házifeladat?

2011. ápr. 22. 23:39
 3/6 anonim ***** válasza:

első voltam.

azért azt leírhattad volna h lustaságból nem akarod magad megírni, vagy úgy érzed, béna vagy hozzá vagy valami más oka van. most mindenki az elsőre fog gondolni és furcsállja, miért akarja itt valaki mással megíratni a leckéjét. mert ez tényleg furcsa. gondoltam, ennyiben itt is reagálok személyes üzenetedre.

2011. ápr. 24. 00:35
 4/6 A kérdező kommentje:

Pontosítás: Sajnos nem tudok olaszul, de a kapott feladatot meg akarom oldani, ezért kértem segítséget e web-oldalon keresztül, amit nagyon hasznosnak találok. Gratulálok a tisztelt üzemeltetőnek és fenntartóknak!

Üdv.

2011. ápr. 25. 12:39
 5/6 A kérdező kommentje:

Kaptam választ, nagyon szépen köszönöm a segítséget.

Remélem, hogy majd én is viszonozni tudom ...

Jól eső érzés, amikor önzetlenül is tudunk egymásnak segíteni. Adjunk, hogy kapjunk!

Üdv.

2011. ápr. 25. 12:42
 6/6 anonim ***** válasza:
De ha nem tudsz olaszul, miért akarod a feladatot megoldani és miért adnak neked ilyen feladatot? nem értem... Ha ezt kifejtetted volna, az én hozzáállásom is más lett volna. Merthogy még jó, hogy a leckét helyetted senki nem írja meg. Az első voltam.
2011. ápr. 25. 14:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!