Van ez az angol levél, valaki le tudná fordítani nekem pls? Holnapra kéne elég sürgős. (angol)
Kedves Uram/Hölgyem,
Azért írok, hogy reklamáljak egy termékről, az Amazing Food Processor-ról, amelyik az egyik gyárában készült a kontinensen. Leicester egyik áruházában vettem a múlt hónapban. A processzor a leggyorsabbnak és a legjobbnak van reklámozva a világon a kategóriájában, de sajnos nem tudok egyetérteni.
A problémáh azután kezdődtek, hogy hazaértem és kiszedtem a dobozból. Ronda, fekete védjegyek voltak a felületén. Amikor megtaláltam, már nem lehetett eltűntetni. Ráadásul, az egyik lába rövidebb volt a másik kettőnél. A védjegyektől és a rövid lábtól már nem tűnt vonzónak.
..Folyt. köv.
Még egy, és még riasztóbb probléma, hogy a processzor lerobbant abban a pillanatban amikor bekapcsoltam. Nagyon nehéz volt megjavítani. Most már csak rövid ideig működik és extrém lassú. Ráadásul rossz programot választ ki. Ennek eredményeként nem lehet semmi normális főzésre használni.
Ebben a szituációban ki kell fejeznem szélsőséges csalódásomat a termék miatt. Vissza fogom vinni a lehető leghamarabb. Remélem, hogy kapok kártérítést egy új gép formájában. Alig várom, hogy halljak a legközelebbi (convenience)-ről.
Tisztelettel: Meg Stapleton
convenience szót nem tudtam, kérlek helyettesítsd.
nagyon köszönöm, respect (Y) érte.
ment a pont is.
Az "earliest convenience" kb. ugyanazt jelenti, mint az "as soon as possible", vagyis "amilyen hamar csak lehet", de utóbbit nem igazán használjuk formális levélben.
És még két apróbb kiegészítés/javítás az első válaszoló fordításához: a ’”mark” itt nem védjegyet jelent, hanem egyszerűen foltot.
Ez a mondat pedig: „Amikor megtaláltam, már nem lehetett eltűntetni.” így helyes: „Amint arra rájöttem, ezeket nem lehet eltüntetni.”
Rendben, köszi, siettem, ráadásul 7.-es vagyok, így elég nehéz volt, néhány szót fordítóval kellett így is kikeresni...
De szerintem ez közepes szintű nekem, nem tudom milyen könyvről volt szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!