Nyelvvizsga kérdés!?
Orvosira készülök és jövőre szeretném letenni a középszintű nyelvvizsgát angolból. Szerintetek melyik a legjobb nyelvvizsga? Nem igazán szeretek fordítgatni meg nyelvtani feladatokat csinálni. Melyik lenne a legmegfelelőbb szerintetek? Az egyetem a középfokú "C" nyelvvizsgát követeli meg... Akinek van középfokúja annak mi a véleménye róla? Nagyon nehéz? Milyen típusú feladatok vannak? Előre is köszönöm a segítséget :)
L/18
Ha nem szereted a nyelvtani teszteket, akkor ECL! Két szövegértési feladat + két levél + hallásértés + szóbeli.
Ennyiből áll az egész nyelvvizsga, egyáltalán nem vészes, abszolút teljesíthető, de a listening nem könnyű, arra készülj fel előre!
Én a német és az angol középfokot is náluk tettem, abszolút vehető akadály. :] A vizsgáztatók jó fejek, a feladatok korrektek, szinthez valóak. Arra viszont figyelj, hogy MINDIG olvasd el a feladatot és ha az van odaírva, hogy rövid válasz, akkor a te válaszod is rövid legyen, 2 max 3 szó, semmiképp ne írj mondatot, mert simán lehet az egész feladatot nulla pont, hiába helyes a megfejtés.
Ha "minőségi" nyelvvizsgát akarsz (persze mindegyik akkreditált minőségi a maga nevében, de ha olyat akarsz, amire azt mondják, hogy aha, akkor ez tényleg tud) akkor ajánlom a Cambridge-t, én most az angol felsőt ott próbálom meg. :) Nem lesz egy könnyű másfél óra, de remélhetőleg összejön. ;)
Neked is sok sikert!
Én BME-s nyelvvizsgát csináltam most, felvételi előtt, hogy legyen plusz pontom. Én úgy éreztem (persze majd 18-án az eredményhirdetéskor kiderül) hogy egyáltalán nem volt nehéz. Egy kis túlzással megkockáztatom, hogy a középszintű érettségi szintje körül mozogtak a feladatok.
"Ha a nyelvvizsga is olyan lenne mint a középszintű érettségi, az jó lenne, mert azt már letettem tavaly (előrehozottan) és szerintem nagyon könnyű volt..."
Én is tavaly csináltam előrehozottat angolból, 90% lett, és a BME nyelvvizsgát ugyanúgy kiráztam a kisujjamból. Én a helyedben arra mennék el.
" mi a különbség a B2 középfok és a középfokú "C" típusú nyelvvizsga között? :S :)"
Semmi. A B2 az maga a középfok, csak mostmár így hívják. A C típus meg ugye azt jelenti, hogy írásbeli és szóbeli vizsgád is lesz, tehát egy komplett nyelvvizsgád.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!