Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Nyelvvizsga kérdés!?

Nyelvvizsga kérdés!?

Figyelt kérdés

Orvosira készülök és jövőre szeretném letenni a középszintű nyelvvizsgát angolból. Szerintetek melyik a legjobb nyelvvizsga? Nem igazán szeretek fordítgatni meg nyelvtani feladatokat csinálni. Melyik lenne a legmegfelelőbb szerintetek? Az egyetem a középfokú "C" nyelvvizsgát követeli meg... Akinek van középfokúja annak mi a véleménye róla? Nagyon nehéz? Milyen típusú feladatok vannak? Előre is köszönöm a segítséget :)

L/18

2011. ápr. 13. 18:55
 1/8 anonim ***** válasza:
Pl. az ECL-en szövegértés van meg fogalmazás. Azt elfogadják, nekem olyan van.
2011. ápr. 13. 19:03
 2/8 anonim ***** válasza:
Én nem olyan régen csináltam TELC nyelvvizsgát, szóbeli egyből meglett, írásbeli 1 ponton múlt. Ide nagyon sok különleges szót kell tudni, amúgy nem nehéz.
2011. ápr. 13. 19:05
 3/8 anonim ***** válasza:

Ha nem szereted a nyelvtani teszteket, akkor ECL! Két szövegértési feladat + két levél + hallásértés + szóbeli.

Ennyiből áll az egész nyelvvizsga, egyáltalán nem vészes, abszolút teljesíthető, de a listening nem könnyű, arra készülj fel előre!

Én a német és az angol középfokot is náluk tettem, abszolút vehető akadály. :] A vizsgáztatók jó fejek, a feladatok korrektek, szinthez valóak. Arra viszont figyelj, hogy MINDIG olvasd el a feladatot és ha az van odaírva, hogy rövid válasz, akkor a te válaszod is rövid legyen, 2 max 3 szó, semmiképp ne írj mondatot, mert simán lehet az egész feladatot nulla pont, hiába helyes a megfejtés.

Ha "minőségi" nyelvvizsgát akarsz (persze mindegyik akkreditált minőségi a maga nevében, de ha olyat akarsz, amire azt mondják, hogy aha, akkor ez tényleg tud) akkor ajánlom a Cambridge-t, én most az angol felsőt ott próbálom meg. :) Nem lesz egy könnyű másfél óra, de remélhetőleg összejön. ;)

Neked is sok sikert!

2011. ápr. 13. 19:07
 4/8 anonim ***** válasza:

Én BME-s nyelvvizsgát csináltam most, felvételi előtt, hogy legyen plusz pontom. Én úgy éreztem (persze majd 18-án az eredményhirdetéskor kiderül) hogy egyáltalán nem volt nehéz. Egy kis túlzással megkockáztatom, hogy a középszintű érettségi szintje körül mozogtak a feladatok.

[link]

2011. ápr. 13. 19:08
 5/8 A kérdező kommentje:
Uh köszönöm szépen a válaszokat :) Én amúgy TELC-re gondoltam... Kaptam feladatsorokat, de valahogy nem sikerült megcsinálni, mert nagyon nehéz volt :S Igaz még van időm eldönteni, hogy milyenre menjek, de azért gondoltam megkérdezem, hogy szerintetek melyik a legjobb :) Ha a nyelvvizsga is olyan lenne mint a középszintű érettségi, az jó lenne, mert azt már letettem tavaly (előrehozottan) és szerintem nagyon könnyű volt...
2011. ápr. 13. 21:01
 6/8 A kérdező kommentje:
Lehet, hogy most hülyeséget fogok kérdezni, de valaki megtudná mondani, hogy mi a különbség a B2 középfok és a középfokú "C" típusú nyelvvizsga között? :S :)
2011. ápr. 13. 21:05
 7/8 anonim ***** válasza:

"Ha a nyelvvizsga is olyan lenne mint a középszintű érettségi, az jó lenne, mert azt már letettem tavaly (előrehozottan) és szerintem nagyon könnyű volt..."

Én is tavaly csináltam előrehozottat angolból, 90% lett, és a BME nyelvvizsgát ugyanúgy kiráztam a kisujjamból. Én a helyedben arra mennék el.

" mi a különbség a B2 középfok és a középfokú "C" típusú nyelvvizsga között? :S :)"

Semmi. A B2 az maga a középfok, csak mostmár így hívják. A C típus meg ugye azt jelenti, hogy írásbeli és szóbeli vizsgád is lesz, tehát egy komplett nyelvvizsgád.

2011. ápr. 13. 21:13
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszi szépen a választ :) Lehet, hogy arra megyek akkor...
2011. ápr. 13. 21:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!