Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mennyivel ad többet egy...

Mennyivel ad többet egy Cambridge Proficiency nyelvvizsga, mint egy Cambridge Advanced? Érdemes, és egyáltalán lehetséges-e letenni a Proficiencyt (azt hallottam, hogy nagyon-nagyon nehéz)?

Figyelt kérdés
2011. ápr. 13. 11:24
 1/3 anonim ***** válasza:
100%
Mindkettő az állami felsőfok megfelelője, viszont a CAE C1-es, a CPE pedig C2-es szintű, olvass utána, hogy mennyivel jelent többet a C2, Wikipédián is van róla szócikk: [link]
2011. ápr. 13. 12:48
 2/3 anonim válasza:
77%
Igen, a Proficinency nagyon-nagyon nehéz, én is őgy halllottam, egyébként az Advanced-ra készülök, most lett vége e nyelvvizsga-előkészítő tanfolyamomnak.
2011. ápr. 13. 15:24
 3/3 anonim válasza:
100%
Milyen értelemben ad mennyivel többet? Fizetésben? Elismertségben? A Proficiency a leírása szerint arról ad tanusítványt, hogy a nyelvtudásod összemérhető egy művelt, felnőtt anyanyelvűével (educated native speaker). Magyarországon ilyen akkreditációs szint nincs, egyenértékű a C1-gyel (automatikusan jár hozzá magyar nyelvvizsgapapír is, amibe C1 van írva). Állítólag Angliában van olyan multi, ami megköveteli az anyanyelvű dolgozóktól is. Nekem elég vegyesek vele a tapasztalataim, igaz, még csak magyar munkaadóknál próbálkoztam vele. Ahol tudják mi ez és tényleg kell az angol nyelv a munkához (főleg amerikai multik), ott nagy becsben tartják. Volt olyan német érdekeltségű multi, ahol fogalmuk sem volt arról, mit jelent a C2 szint, a HR-es hölgy által összerakott profillapomon (ahol a CV-met bevitték a vállalati informatikai rendszerbe) intermediate tudás szerepelt, csodálkoztak is az interjún, hogy ez intermediate... Többet nem fogsz tudni kérni bértárgyaláson csak azért, mert ilyened van Advanced helyett, de ahol tudják mi az, ott ki lehet tűnni vele a tömegből. A vizsga maga elég húzós, de ha penge vagy angolból, abszolválható. Zömmel külföldön élt magyarok teszik le, de én se éltem kint és egy kivételével minden részre very good - excellent sávba estem, szóval letehető. 7 részből áll, ebből az egyik (Use of English) eléggé a brit angolban lévő idiómákra megy rá, a többi "nemzetközi" angollal is jól abszolválható. A vizsga elég drága, részben mert a szóbelire Angliából jönnek a vizsgáztatók (50 ezer forint körül). Elég ütős témák vannak, nekem pl. sajtószabadságról és környezettudatosságról kellett beszélni. Ha úgy döntesz, hogy nekifutsz, sok sikert!
2012. márc. 24. 16:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!