A németek honnan tudják, hogy melyik szónak mi a névelője? Illetve ők is el szokták néha téveszteni?
Meg tudnátok még azt is mondani, hogy mikor használunk "es"-t és mikor "das"-t?
pl. Ich mag es, vagy ich mag das?
Csak a második kérdésedre tudom a választ, az első viszont engem is érdekelne.
Ich mag dich, a helyes :)
Elnézést, elnéztem, hogy semlgeses nemben kérdezed :)
Pontosítok akkor: ich mag es.
Köszönöm, de ez csak egy példa volt, konkrét szabályok érdekelnének.
még egy példa.: Es wäre gut, wenn... VAGY Das wäre gut,wenn.
Tényleg nem voltam elég konkrét :D
Te honnan tudod, hogy melyik magyar szó mit jelent? Megtanultad magadtól, amikor még kicsi gyerek voltál. Kisgyerekként még nagyon tanulékony az ember.
Egyébként ahogy a magyarok nagy része rosszul beszél és ír magyarul, úgy a németek nagy része is rosszul ír és beszél németül. A német eBayen sokat vagyok fent, és sokan katasztrofálisan használják a nyelvet.
Es wäre gut wenn ich mehr Zeit hätte. Jó lenne ha több időm lenne.
Ja, das wäre gut.- Igen,jó lenne. A das,t már csak akkor használom, ha regálok vmire. Ha érted hogy értem. Amikor visszautalok,h. igen az jó lenne.
A németek nem mindig figyelnek névelőkre ritkán használnak, mikor kint voltam igazából kb. észre sem vettem. Persze kiskorban nyilván megtanulják mint mi,hogy nem fűt hanem füvet:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!