Német középfokú TELC nyelvvizsga szóbeli részénél milyen hosszú prezentációt kell tartani?
te választod még otthon, pl. film, Titanic. rákeresel németül a neten a sztorira, megtanulsz kb 15 mondatot, vizsgán elmondod. a besz. partnered feltesz ehhez kapcs 3 kérdést, majd fordítva az övéhez te is. plusz van még egy feladat, pl dohányzás, azt ők adják, arról kell beszélni.
mikor mész és hol? írásbelid megvan?
Áprilisban megyek majd Szegeden. Még nem voltam nyelvvizsgázni...
Köszi a választ!
De akkor a tanárom miért dolgoztatta ki velem mind az 5 témakört? Én meg már benyaltam kettőt. :S
Egyébként csak azért kérdezem, mert a filmet és könyvet nagyon nem szeretném...azok elég gyatrák lettek.
Teljesen te választod ki az öt közül az egyet. Az én tanárom rendes volt, csak azt az egyet dolgoztatta ki, amit választottam=)
Másfél perc, ha jól emlékszem, de a telc.hu-n minden ott van.
Ja, de jó lenne, ha én választhatnék! =)
Csak néhol azt olvasom, hogy nem választhattak, ezért félek...
És a másik 2 feladatod mi volt, megkérezhetem? Ja, ér nagyon köszönöm a választ! :)
Problemlösung volt az egyik, a pároddal közösen kell egyezségre jutni egy "problémával" kapcsolatban, pl megszervezni egy szülinapi bulit, egy kis idegenvezetést, egy túrát...Nekünk egy iskolaújságot kellett megszerveznünk, milyen témák legyenek benne, milyen gyakran jelenjen meg, pénzbe kerüljön-e, stb.
A másik meg egy szöveg (újságcikk) alapján kell beszélgetni, már nem is emlékszem mi volt a német neve a feladatnak, pedig csak egy éve volt. A dohányzásról szólt. Hogy ki kéne őket tiltani a közhelyekről vagy sem, mennyire tolerálható, stb. Ez kapcsán bármi, ami összefügg a témával, a vizsgáztatók nem szólnak bele semmibe, beszélgetni kell, kb 5 percig. Vagy 3 percig? Az egyik.
A felkészülési idő alatt a felkészülő teremben kaptok egy kis füzetecskét (pár összetűzött A4-es lap)abból kell elolvasni ezt a szöveget, +ott az öt prezentációs téma, és a problémamegoldás feladata. Meg kaptok lapokat, ahová jegyzetelhetsz bármelyik feladatról, azt a vizsgán használhatod.
Egy éve ez volt, szerintem nem változozz még meg.
Sok sikert!
Valahol kapod a témát, valahol 2 közül választhatsz, de az egyik minden esetben az 5 közül vmelyik.
De én pl. az 5 közül választhattam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!