Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Napi hány német szót lehet...

Napi hány német szót lehet megtanulni, hogy az meg is maradjon a fejemben?

Figyelt kérdés

Valaki azt mondja, húsznál többet nem érdemes. Valaki meg 50-et ajánlott, mondván az alatt nem is érdemes elkezdeni.

Nektek mi vált be? Milyen adagokban tanuljátok a szavakat?

2011. márc. 29. 15:02
 1/6 anonim ***** válasza:
Átlagos képességekkel napi tízet mondanak. De többet is tanulhatsz, csak gyakrabban kell ismételned. Én az ismétléses módszer szélsőséges változatát vallom, beteszek valahány szót, és forgó rendszerben ismételgetem őket. Félévente 500 szót tudok így megtanulni; a direkt módszerek nálam nem váltak be.
2011. márc. 29. 22:02
 2/6 anonim ***** válasza:

Személyfüggő.

Kezd kisebb adagokkal és emeld mindig 5-5 szóval.

Én alapból 50-100-at mondtam volna, de tény hogy pl. ha visszagondolok a legtöbb osztálytársamra nem olyan elvetemültek mint én... a kedvencem az volt amikor 2-3 A/4 oldalny angol szót nyaltam be a szünetben és mivel csak én tudtam órám bezsebeltem vagy 3 db ötöst xD mondjuk ez rövidtávú memóriának is mondható, de azért megvan a felsőfokúm.

Egyébként a memóriád is javul, lehet miután megtalálod a neked megfelelő mennyiséget és mondjuk pár hétig tartod utána képes leszel még több szó megtanulására egy nap alatt.

Trükkök: jöjj rá hogy látás vagy hallás után tanulsz könnyedebben.

Nálam mindkettő megvan, de a hallás dominál. Ezért pl. én úgy csináltam anno, hogy mondtam magamban a szavakat és megragadt a hangzása, az írást kevesebbszer csináltam de az is jó ha többször leírod ugyanazt a szót egymás után.

Akkor pl. hogy tudd mihez kötni a szót találj ki valamit, pl. bee a méhecske zümmög, olyan mintha mindig beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeezegne :D

Szótanuló kártyák, magad is gyárthatsz egyik oldalra magyarul másik oldalra angolul írod fel a szót.

De neten is van biztos ilyen játék... az még vicces is talán.

A lényeg a rendszeresség és hogy gyakorold is őket, néha írj egy-egy szöveget az aznap megtanult szavakkal, úgy sokkal jobban megragad!

2011. márc. 30. 01:09
 3/6 A kérdező kommentje:

inkább hallás után marad bennem.

Kipróbáltam ma, 20 simán megy, de a következő 10-nél már nehéz koncentrálni. :(

Ez így nagyon lassú lesz. :(

Kíváncsi voltam, másoknak mi a mérce. Háááát 50-et még talán ha elosztva kell egy nap és nem egyszerre, de 100???

2011. márc. 30. 05:20
 4/6 anonim ***** válasza:
A napi húsz már nagyon jó, átlagon felüli teljesítmény.
2011. márc. 31. 20:56
 5/6 anonim ***** válasza:

Hidd el te is egyre tobbet fogsz tudni megtanulni.

Nekem talan azert ennyi mert ovi ota tanulok nyelveket, meg iskola mellett is jartam kulonorakra es ott hozzaszoktam hogy hetforol szerdara 30-60 szot kellett megtanulni.

Meg hat az ora elotti gyors tanulasok.

De ahjoz h jobban megragadjanak hasznalnom is kellett ugyebar oket erre van a fogalmazasos jatek.

Amugy az is jo ha reghel is megtanulsz 20-at meg este is es az mar 40.

Kesobb meg akar novelheted is az egyszeri adagokat.

Ettol most ne szalljon el a batorsagod mert a 20 is jobb mint a semmi, sot! Az mar 10 nap alatt 200!!! Igy nezd a dolgokat.

Sajna en eleg lustimusti vagyok es az utolso perceben verek/vertem be mindent- de itt az egyetemen mar nem lehet... El se tudnam olvasni az anyagot egy nap alatt nemhogy megtanulni...

2011. márc. 31. 22:30
 6/6 A kérdező kommentje:
köszi
2011. ápr. 1. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!