Mennyit érnek az ilyen intenzív nyelvtanfolyamok?
Tavaly én is jártam.
4 hetes tanfolyam volt, 10-es csoportok (igaz, a beiratkozáskor 8-nak mondták :D)
Alapfokon voltam, fellendített egy gyenge középfokra. Átismételtük a nyelvtant, kommunikálgattunk, sokat olvastunk-fordítottunk.
A másik tanfolyam már vizsgafelkészítő volt (TELC), 4 hetes, ugyanúgy intenzív (5x5). Minden nap leckének egy nyelvvizsgának felérő feladatsort kaptunk egy rakás szóval, másnak ellenőriztük és a szóbeli témaköröket beszéltük át, szituációt gyakoroltunk. Fogalmazásokat kellett írni háziban meg levelet, ezeket is kijavította a tanárunk, néha ezekből feleltünk. A végén 2x csináltunk próbavizsgát, azokon átcsúsztam :)
Nem mentem vizsgázni, mert szakmaira készültem, magántanárral folytattam a tanfolyam után. Sajnos elsőre nem sikerült, de úgy érzem 50%-ban múlt csak rajtam, szorgalmasan készültem, de nehéz volt a feladatlap :S
Sokat érnek ezek az intenzív tanfolyamok, és ha utána is használod egy kicsit a nyelvet, akkor nem vész el az ott megszerzett tudás.. Csak ne maradj le már az elején, mert akkor lehetetlen lesz bepótolni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!