Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol kifejezések nyelvvizsgár...

Angol kifejezések nyelvvizsgára (levélhez, esszéhez)?

Figyelt kérdés

Nyelvvizsgára készülök és a leveleimet szeretném színesebbé tenni néhány angol kifejezéssel, mondatösszekötővel. Írnátok ilyeneket esetleg 1-1 példamondattal?

Pl: as far as, as soon as, bevezetés, búcsúzás...

Köszönöm!

2011. márc. 26. 12:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

[link]

[link]

[link]

[link]

Én ezeket szoktam használni. Az utolsó egy Word dokumentum, azon ne lepődj meg. :)

2011. márc. 26. 13:05
 2/8 anonim válasza:

As far as you can imagine. Amennyire csak eltudod képzelni.

Pl ha egy levelet kell írnod, végére betehetsz egy ilyen mondatot:

Please, write me as soon as possible. Kérlek, írj, amint lehetséges.

A nyelvvizsgán szlengeket semmiképp se használj, de feldobhatod pár töltelékszóval, használhatod az I guess-t mondatok végén,ha azt szeretnéd kifejezni, hogy még nem vagy teljesen biztos valamiben, pl: I love you,I guess. Azt hiszem szeretlek. It will be great, I guess. Nagyszerű lesz, azt hiszem. A By the way kapcsolat is elfogadott, melynek jelentése egyébként, pl: By the way, everything is ok. Egyébként minden rendben.

Remélem segítettem! :) Sok szerencsét a nyelvvizsgához!

2011. márc. 26. 13:10
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Bevezetés:

- ha félhivatalos/hivatalos: (ha te írsz legelőször, tehát nem egy levélre, hanem mondjuk hirdetésre reagálsz) 'I read you advertisement/letter on the internet/in the xy newspaper and I'm interested in it. [...]' vagy (ha már egy levélre reagálsz) Thank you for your letter and for the given informations.' [...]

- ha baráti: 'Thanks your letter, I was very happy when I read it.'

Tagmondat/mondatösszekötők:

- First of all, ... vagy Firstly, ... vagy First and foremost...

- Secondly, ...

- To tell (you) the truth, ...

- In my opinion/I think/I have every reason to believe, ...

- I have to tell, ...

- However, ...

- Although/though, ...

- On the other hand, ...

Búcsúzás:

- ha félhivatalos/hivatalos: 'Can/Could you send me further information about (the) ... please?' vagy 'I look forward to hearing from you soon!' vagy 'Please write me soon!' [beleteheted akár mindhármat is]

- ha baráti: 'Write me soon!'

Elköszönés:

- ha félhivatalos/hivatalos: 'Best wishes' vagy 'Warm wishes' vagy 'Best regards' vagy 'Warm regards' vagy 'Kind regards'.

'Yours sincerely' ha a megszólításban egy konkrét személyt céloztál meg (pl Dear Mrs. Smith)

'Yours faithfully' ha nem egy konkrét személyt szólítottál meg (pl Dear Sir/Madam)

2011. márc. 26. 13:11
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen Mindenkinek!

Nagyon hasznosak voltak a válaszok! :)

2011. márc. 26. 13:15
 5/8 A kérdező kommentje:

Although, However hol szerepelnek a mondatokban? :)

Köszi

2011. márc. 26. 13:23
 6/8 A kérdező kommentje:

Jah, és az 'as well as', 'also', 'as soon as' és hasonlók hol állnak a mondatokban? Írnátok 1-2 példamondatot? :)

köszönöm, csak hogy tényleg ne legyen hibás nyelvtanilag :)

2011. márc. 26. 13:27
 7/8 anonim ***** válasza:

a vegere:

I've finally managed to boil down my answer to this letter. ez mondjuk a level tartalmatol fugg.

2011. márc. 28. 19:23
 8/8 anonim válasza:

Ahogy én is rátaláltam erre a kérdésre még évek után is, úgy más is valószínűleg idetalál.

Van egy mindent átfogó, hasznos cikkem nekem is.

A kezdéstől, a tárgyaláson át, a búcsúzásig - minden részhez sok-sok angol kifejezés, magyar fordítással.

Ha ezeket alkalmazzátok a nyelvvizsgán (beépítitek a levélbe), akkor nagy gond nem lesz ezzel a résszel.

80 db angol kifejezés levélíráshoz: [link]

Sok sikert a nyelvvizsgához mindenkinek!

2015. jún. 22. 22:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!