Kicsit beszélek németül és kicsit angolul. Szeretnék még tanulni. Lehet egyszerre a kettőt?
Figyelt kérdés
Van valakinek tapasztalata arról, hogy hogyan lehet egyszerre 2 idegen nyelvet tanulni? Lehet egyáltalán? Mennyire fognak összekeveredni a dolgok az agyamban? 29 éves vagyok.2009. febr. 24. 20:16
1/4 anonim válasza:
én tanultam a 2t egyszerre még gimiben, nem volt vele semmi gond. ha keveredett is akkor is csak pár szó, mivel a nyelvtan nagyon különbözik. sok sikert ;)
2/4 anonim válasza:
Simán lehet. Én egyszerre tanultam meg a kettőt. Mármint párhuzamosan, gimiben. Én úgy tudom, a határ 12 évnél van, akkor van egy nagy változás a nyelvtanulásban, tehát elvileg az én akkori 16 éves agyam ugyanúgy tanulta a nyelvet, mint a te 29 éves agyad fogja. Bár ezt nem tudom bebizonyítani, nem vagyok se nyelvész, se orvos. Persze minél később állsz neki annál nehezebb..Lassan de biztosan tanulj! Sok sikert!
3/4 anonim válasza:
Simán tanulhatod egyszerre a 2-t. Beszélek németül és angolul is, egyszerre menni fog, és pont a nyelvtan hasonlít egymásra, és a szavak már annyira nem, így nem fogod keverni szerintem.
4/4 anonim válasza:
Anyanyelvi szinten tudok angolul, előbb tanultam mint magyarul, de nyelvtannal sosem voltam igazán tisztában, míg iskolába nem jártam, most oroszul és németül tanulok angol mellett. Barátnőm tanítgatni fog olaszul az alapokra és egyetem alatt még egy francia nyelvvizsgát szeretnék valahogy szerezni. Nem hiszem, hogy megoldhatatlan lenne az a két nyelv, én a jelenlegi hárommal elvagyok, sőt.:):) 15/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!