Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi volt eddig a legcikibb,...

Mi volt eddig a legcikibb, nyelvvizsgázáshoz köthető élményed, sztorid?

Figyelt kérdés
2011. márc. 25. 10:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

felsőfokú (!!--azért felkiáltójeles, mert így még cikibb :)) ) német nyelvvizsgára mentem, tök jól elbeszélgettünk, közöltem, hogy mennyire szeretem pl. a történelmet, majd a képről beszélgetős résznél volt egy kastély meg egy szakállas fickó, mondtam, hogy milyen aranyos idős bácsi, meredtem a képre, de a szemem sarkából láttam, hogy mosolyognak. megkérdezték, hogy felismerem-e az urat. nem ismertem fel. mintha kis döbbenetet érzékeltem volna, de ment tovább a beszélgetés.

elbúcsúztunk és abban a pillanatban, ahogy becsuktam magam mögött az ajtót, bevillant: Ferenc József!! egyszerűen annyira izgultam, hogy totálisan leblokkolt az agyam, örültem, hogy beszélni tudok. ez mondjuk 14 éves koromban volt és csak poénból mentem el a vizsgára, hátha sikerül (persze akkor nem, de azóta már megvan) és iszonyatosan szégyelltem magam utána. :))

2011. márc. 25. 11:40
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Én is 14 évesen mentem németből vizsgázni, bár én csak alapfokút tettem :P

Tanultan németet és angolt, utóbbit kicsit jobban szerettem, sok angol zenét hallgattam...

A beszélgetéskor szituáció, képleírás volt, és meg amit nem tudtam németül az mondtam angolul, annyira izgultam. A vizsgáztatók mosolyogtak, ettől függetlenül éppen meglett, de azóta is 'szégyellyem', hogy akkor nem tudtam..(frau-woman, groß-big és még 1-2 hasonlóan bonyolult szó. XD)

Bár utólag belegondolva, egy 14 évestől nem olyan gáz :D

2011. márc. 25. 12:08
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Felsőfokú angolon a szóbelire fél 1-re voltam beosztva. Erre bementem, és Good morning-gal köszöntem. Lehet, hogy olvasva nem olyan ciki, de akkor nekem az volt. Na mondom, jól indulok... de a beszélgetés simán ment, sikerült is; a szóbelit a hallás miatt buktam el.
2011. márc. 25. 20:25
 4/9 bslayer15 válasza:
100%

Német alapfokú nyelvvizsga:

Tavasszal volt, május környékén. Nem számítottam rá, de az írásbeli közben előjött az allergiám, habér zsebkendő nem volt nálam. Amit csak találtam, igyekeztem zsebkendőnek használni több-kevesebb sikerrel. (Régi dolgozatlap a táskából, ruhanemű belső része, hogy kívülről ne látszódjon, stb.)

A fogalmazásoknál ezen felül szélgörcs is rámtört.

A vizsga érthetetlen módon nem sikerült, alig 15%-os lett. :-)

(De a megjelenésért a német 5-öst megkaptam.)

2011. márc. 27. 09:00
 5/9 anonim válasza:
100%
Angol közép. "study at XY high school MUSICAL" Na ez vérciki volt. Sose néztem azt a szart, mégis valamiért belevésődött a fejembe, és akkor kicsusszant. A délutáni "good morning" nálunk is meg volt. Különben én annyira izgulós vagyok, hogy a szóbelim azóta sincs meg.
2011. márc. 27. 17:36
 6/9 A kérdező kommentje:
:) Mentek a zöld kezecskék!
2011. márc. 28. 09:27
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Angol felsőfokún szóbeli végén: 2 nagy szótárral, tolltartóval egyensúlyozva akartam kimenni az ajtón, valahogy bénán belekapaszkodtam a kilincsbe és az ajtó szabályosan kicsapódott. Már a vizsgabizottság is röhögött de mintha ez nem lenne elég végül mindent leejtettem :)

De amúgy a vizsga sikerült, pont ma tudtam meg :P

2011. márc. 29. 17:12
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem szóbelin hasmenésem lett, de hála a jó égnek sikerült erőt vennem magamon. Sőt, kicsit be is fostam :S (még szerencse, hogy végül is a fekete szoknyát választottam a bézs helyett aznap reggel).

Ezt meg mesélték nekem osztálytársaim. Vmi középfokún voltak, szóbelin, hallgatták, ahogy hívják az embereket... és akkor jöttek az ilyen nevek, hogy Lakatos Raul meg Kolompár Ándzseló, és persze elkezdtek röhögni, és akkor vették észre, hogy még kint ül pár hasonszőrű ismerős és családtag, így kénytelenek voltak arrébbmenni...

2011. nov. 11. 20:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Én kis híján lekéstem a vizsgát..

A megadott időpont előtt kb fél órával megjelentem a kiírt helyszínen, de közben feltűnt az is, hogy még elég sok diák rohangál a folyosókon, zenélnek, szórakoznak.. Türelmesen vártam, semmi rosszra nem gondoltam, vártam, hogy hazamenjenek és mi végre kezdjük a vizsgát... majd 5 perccel a kezdés előtt azért zavart a dolog, hogy senki sem jön vizsgázni rajtam kívül, így csak megkerestem a portást, aki halál nyugodtan közölte velem, hogy a vizsga a másik épületben lesz (kb 1 sarokkal odébb), de ezt ki is írták a bejárathoz (nekem nem tűnt fel, mert minden más hirdetés, felirat között volt)

Szóval nagy rohanásba kezdtem, idegesen futottam a lépcsőkön (majdnem felbuktam a cipőmben is) és végül beestem az utolsó utáni pillanatban... :)

jól sikerült, meglett a komplex középfokú szakmaim :)

2011. nov. 21. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!