Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Miért nem tudok, miért nem...

Miért nem tudok, miért nem merek angolul megszólalni?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy még nincs mögöttem egy biztos,erős tudás,de alapszavakban is sok mindent el lehetne mondani-én még se merek normálisan megszólalni.Csak hebegek,habogok,és zavaromban még arra sem tudok figyelni,hogy mit mond a velem szemben álló fél/angolul/.

A munkám miatt fontos lenne,hogy merjek angolul beszélni!

Kérlek titeket,adjatok tanácsot,hogy legyőzzem ezt a "fóbiát"!Köszi!

2009. febr. 23. 20:01
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlat, gyakorlat, gyakorlat!!!!

Beszélj, amennyit tudsz!

Ezt hívják passzív tudásnak.

2009. febr. 23. 20:47
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Tudom milyen érzés, én 8 év, és több nyelvvizsga után is hülyén éreztem magam, amig anyanylevi környezetben rá nem készerültem. Gondolj arra, hogy inkább beszélj hiábasan, mint sehogy, és arra, hogy ha pl valaki magyarul próbál meg szólni hozzád és hibázik, akkor te sem röhögöd ki, vagy nézed le (remélem). Előfordulhat, hogy hibázol, vagy félreérthető vagy, vagy vicceset mondasz, hát ez van. Hajjaj, én minket mondtam néha...:D Ha nem vagy biztos benne, hogy azt mondatad mit akartál, akkor próbáld meg másképpen is elmondani...Csak segít a másik is.
2009. febr. 28. 15:53
 3/5 anonim válasza:
100%

Ha esetleg tudsz szerezni angol anyanyelvű különtanárt az sokat segíthet ez ügyben én fél évig jártam hozzá és miután magyarul egy kukkot sem tudott így kénytelen voltam beszélni.Eleinte gyűlöltem,de mostmár áldom érte az eget!:)

Sok sikert!:)

2009. márc. 2. 23:40
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Nincs fejlesztve a beszédkészséged. Nem gyakorolsz eleget szóban. Nekem is pont ugyanez a bajom. Évek óta tanulok angolul, de még mindig úgy érzem, hogy nem tudok semmit és utálom a hallás utáni értéses feladatokat, mert olyan fárasztó koncentrálni és fülelni és mellette mégsem értek semmit. Kiábrándító. De tény, hogy gyakorolni-gyakorolni!
2009. márc. 8. 10:18
 5/5 anonim válasza:
100%

én nem utálom a hallás utáni értéses feladatokat az kb átlagosan megy nekem de én se nagyon merek megszólalni

#no angol önbizalom :(

2020. márc. 31. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!