Milyen nyelven lehet kb. egy év alatt megtanulni középszinten? Angolból erős középfokon vagyok.
19:33
"Hát ha szerinted a flektálás és a prefixumok használata egyszerűbb az agglutinálásnál és a kötőszavaknál, akkor gratulálok."
Csak hát nem állítottam olyat, hogy "a flektálás" könnyebb "az agglutinálásnál".
Bár arra is van ezer példa, nem hiszem, hogy pl. a román flektálás fergetegesen bonyolult a finn agglutináláshoz képest :)))
Az állításom az, hogy a héber flektálás nem különösebben bonyolult. Egy szláv nyelvhez sokkal több táblázatot kell bemagolni, mint a héberhez.
"Egyrészt a jobbról balra rendszer nekünk kissé furcsa,"
10 másodperc megtanulni, hogy jobbról balra írnak.
"másrészt eleve mássalhangzóírás"
Ezt a kását közel sem eszik olyan forrón. A mássalhangzóírás a gyakorlatban nem azt jelenti, hogy csak mássalhangzókat írnak le, és a héber szavak szerkezete eleve megkönnyíti a mássalhangzóírást és annak olvasását. A héber írás roppant takarékos, mert nem ír ki minden hangot fölöslegesen.
"a héber több számunkra nehezebben kiejthető hangot is jelöl."
Ez kissé meglepő. Egy ilyenről se tudok.
"A koreai nyelv minden hangja érthető a magyaroknak"
A koreaiban van pl. /ʌ/ és /ɯ/. Egyik sem könnyű egy magyarnak, bár nem vészes.
Te tanultad/beszéled ezeknek a nyelveknek valamelyikét amúgy, vagy csak azt írod, amit külső forrásokból tudsz róluk?
Mert én mondjuk saját tapasztalatból beszélek. Egyébként az, hogy tudsz mondani 2 hangot a koreaiban, amit akár 1 napig is gyakorolnod kell, hogy kiejthesd, még mindig nem teszi nehezebbé a hébernél :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!