Az üzleti angol nyelvvizsga sokkal nehezebb, mint a sima középfokú?
Én gazdasági szaknyelvire mentem úgy, h előtte sima középfokút csináltam (mondjuk az is elég jól sikerült), azóta meg valamennyire használom az angolt (net). ja, meg jártam egy félévet angol szakmai előkészítőre, de kb annyit tanultam, h CEO=chief executive manager=vezérigazgató :D
szóval, tök simán ment. nem volt igazán nehezebb nyelvileg, ami szívás, hogy gazdasági témákról tájékozottnak kellett lenni (szóbeli egyik részénél az EU agrárpolitikájáról kellett volna beszélnem - pff), a szókincset hozzá régen is tudtam.
elvileg az üzleti szakmainak is hasonlónak kéne lennie :)
Szia!
Én a Kitex-nél vizsgáztam, mert ott nincs fordítás és nekem ez tűnt a legegyszerűbbnek, na meg anyagilag is kedvezőbb.
A szakmai csak szókincsben tér el a sima vizsgától, szóval ha megvan a középfokú szintnek megfelelő tudásod (nyelvtan, szókincs) akkor pár hét-hónap alatt fel lehet rá készülni. Plusz szavakat, kifejezéseket kell megtanulni, begyakorolni a levélírást, olvasni a témákban ha nincs bennük jártasságod (mert anélkül esélytelen)
Januárban voltam kitex-en, nekem az nehéz volt, 3 ponton múlt a dolog.. A magnó nagyon nehéz volt, és a szövegértés is. Sajnos. Úgyhogy áprilisban újra megyek, remélem nagyobb sikerrel :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!