Mennyi idő alatt tudok ideális esetben eljutni "C" típusú középfokú szakmai nyelvvizsgáig?
Szia!
Én alapfok körül voltam a nyáron, 2x100 órás tanfolyamon vettem részt (intenzív - heti 5*5), majd ezután magántanárral heti 2x2 órával nagyjából 3 hónap alatt felkészültem a szakmaira. Elsőre sajnos nem sikerült, nem voltam jó passzban és elég nehéznek is éreztem a feladatokat, de így is csak 2 ponton múlt.. :/ Jól ment a kommunikáció, a levélírás is, a magnót elég rosszul hallottam, a szövegértés pedig nekem nehéz volt :(
Szóval mondhatom, hogy legközelebb sikerülni fog, addigra minden leül, ami eddig csak keringett a fejemben :D
Ha középfokú a tudásod, heti 2x2 órával 3-4 hónap alatt fel tudsz készülni, ha otthon is sokat gyakorolsz, tanulsz (szerezd be a kiválasztott vizsga felkészítőkönyvét, abból készülj, s akkor nem érhet nagy meglepi). A nyelvtant is gyorsan át lehet ismételni, a lényeg, hogy jó tanárt találj!
Nehéz látatlanban erre válaszolni, de azért mégis megpróbálok támpontokat adni az alapján, hogyan szoktam a tanítványaimat felkészíteni.
A B2 szakmai vizsga szintje így néz ki: B2 nyelvtudás + szakmai szókincs.
Ideális esetben érdemes általános nyelvből eljutni egy kb középfokú szintig és a vége felé elkezdeni a szakmai szókincset. Az is fontos, hogy melyik vizsgára készülsz, mert mindegyiknek megvan a maga szisztémája és azt már jó korán figyelembe kell venni.
A kék Headway az intermediate szint. Ha ezt elég megtámogatni és erre ráépíteni a szakmai részt, akkor nem vagy messze. Egy alaposabb Headway int. tudást feltételezve már el szoktam küldeni vizsgázni a tanítványaimat.
Az is kérdés, hogy állsz a szakmai résszel magyarul. Ha alapvető szakmai dolgokat nekem kell megtanítani, akkor ez több időt vesz igénybe, mintha csak angolra kellene átváltani.
A mikor mehetek vizsgára? válasz egyébként 2 dologtól függ:
- hol áll most a tudásod
- milyen gyorsan vagy képes elsajátítani a hiányzó tudást.
Ha megírod melyik vizsgára készülsz, akkor esetleg tudok részleteket is mondani a hogyanról, de az lenne a legjobb ha te magad néznél utána a lehetőségeknek és a számodra legmegfelelőbbet választanád.
A.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!