Elírták a diplomámat? Rosszul fordították le angolul?
A problémám a következő: A múlt héten kaptam kézhez a diplomám és nagyon boldog voltam, ám ez nem tartott sokáig, mert észrevettem, az angol fordításnál valami nem stimmel!
Magyarul a diploma minősítése közepes (3) , de angolul ez van: statisfactory - azaz elégséges, kielégítő! Az évfolyamtásaim diplomája, akik szintén közepes (3)-al végeztek, ez áll az angol nyelvű betétlapon: averange
Ez igen érdekes! Én németes vagyok, németet tanultam, az angol tudásom alapfok, ezért nem szúrtam ki azonnal a hibát, de többen szóltak, hogy vmi nem stimmel! Németo-ban szeretnék tovább tanulni és most ez elég gázos! Nem mindegy, elégséges vagy közepes!
Bizony, addig el ne gyere onnan, amíg ki nem javítják!
És nyugodtan b@zd le őket a sárga földig! Szégyellje az összes magát!
Most tovább intézkedtem és felhívtam telefonon 3 angoltanárt, akik a neten hirdetik magukat és írják, nagy külföldi tapasztalat, hát a satisfactory az szó szerint elégségest jelent, ami nem közepes! Vagyis aki az angol betétlapot készítette, elrontotta a diploma minősítésénél és az average helyett satisfactory-t írt! A 3 angoltanár egymástól függetlenül azt mondta, semmiképpen sem lehet a közepes minősítésű diploma fordítása satisfactory!
Hétfőn megyek vissza a tanulmányi osztályra és verni fogom az asztalt, ha nem használ, akkor megyek a dékánhoz, mert így nem tudok megpályázni egy külföldi PHD képzést sem! A magyart nem értik csak az angolt....
Közepessel milyen külföldi Phd-t lehet megpályázni?
Ez valami ösztöndíj? vagy mi?
Mit végeztél?
Érdekelne, köszi!
Több helyre is lehet pályázni, de még erősen gondolkodom rajta....geológiát végeztem és ez sajnos nem piacképes, nagyon kevesek tudnak belőle megélni, a szakmunkás szakmámba kényszerültem ismét elhelyezkedni, mint szakács...lehet jelentkezek vmi piacképesebb BSC-re és ezzel a szakmával megyek tovább PHD-ra
A döntésem az is indokolja hogy a végzett geológus PHDsek is kínlódnak, nem egyet ismerek aki munka nélkül maradt míg egy vacak 3 éves menedzseri vagy műszaki BSCvel sokan jó állásokban csücsülnek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!