Mit válasszak 3. nyelvnek angol és spanyol nyelv mellé?
francia,orosz,német közül lehet választani. Magyarországon vagy valahol Európában szeretnék később dolgozni.
Köszönöm!
Szerintem az összes felsorolt nyelvek közül a német a leghasznosabb europában!
Nézzük csak miért!
Beszélik:svájcban,németországban,ausztriában és utánna könnyen megtanulható a svéd nyelv,mert ugyanarra épül mint a német majdnem hogy.
Ráadásul itt magyarországon a legtöbb cég német nyelvet kéri.Én még olyet nem láttam hogy oroszul vagy franciául beszélő munkatársat keresünk.Persze van olyan is,de azért az elég ritka.Én a németet javaslom!
Ha könnyűt akarsz, akkor válaszd a franciát.
Ha nehezet, de hasznosat akarsz, akkor németet vagy oroszt.
Nehéziparban, energetikában, bányászatban, kohászatban az orosz elég fontos. Üzleti és csúcstechnológiai területen a német fontosabb. A franciát inkább jogi, közigazgatási területen, esetleg az egészségügyben tudod használni.
Ha könnyűt akarsz, akkor válaszd a franciát.
Hát a francia éppen hogy nem könnyebb mint a német.A nyelvtana ugyan olyan nehéz,plussz még ott van a kiejtés nehézsége,ami a németben nem nehéz egyeltalán,főleg ha valaki tud angolul!A németben ahogy mondod a szavakat az adja magát,de a francia az nem és amúgy is szerintem a franciának nem sok haszna van én szerintem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!