Buktál már meg nyelvvizsgán? 'Miért'?
A napokban tudtam meg, hogy nem sikerült az angol szakmai nyelvvizsgám. Nagyon elkenődtem, mert egész nyáron angoloztam és rengeteg időt szenteltem a készülésnek, jártam tanárhoz is elég sokat. A vizsga nehéz volt, éreztem, hogy rezeg a léc, pár ponton elhasaltam :( a magnó és a szövegértés húzta le, a levélre és a kommunikációra jó pontokat kaptam.
Tényleg nem tudok angolul vagy ez csak így sikerült? :/
Te is buktál már, hányszor? Miért? -> nem készültél, rossz napod volt, nehéz volt... ?
Köszi a választ! a magnó sokaknál mumus, sajnos :(
remélem legközelebb már nekem is sikerülni fog!
Köszönöm a biztatást és a tanácsokat!
Megpróbálom újra, nem kérdés, mert kell a diplomához (az egyik már megvan, de 2 kell) van még időm rá, csak jó lett volna minél előbb letudni :P
A tanárom jó, beszédcentrikus órákat tartott, ezért is sikerült jól a kommunikációs rész, csak a magnó miatt ugye mégse lett meg :S
A szövegértés a vizsgán nekem nehéz volt, a próbavizsgákat simán megcsináltam korábban, de a vizsgán valamiért nem ment :(
Talán majd legközelebb :)
Megkérdezhetem melyik típusú nyelvvizsgán voltál szakmain?
Mert én tudom ajánlani az egynyelvű LCCIEB nyelvvizsgát, elfogadják mindenhol, és nem annyira nehéz. A szakmai rész nem olyan hangsúlyos talán, mint a BGF-esnél, ezért könnyebb megcsinálni.
Buktam bizony! Én is elkeseredtem, de mivel az elkeseredéssel nem sokra mentem, ismét nekifutottam. És megint elhasaltam. Szintén a magnó volt a probléma és a korom: 16-17 évesen még vizsgarutinja sincs az embernek és sokszor olyan témában kell értkezni, levelet írni, vagy magnózni, ami kivül esik az érdeklődési körödön. (16 évesen arról kellett beszélnem, hogy egyet értek e a halálbüntetéssel és ha igen, miért?
Ma, 10 évvel később 3 nyelvből középfokúztam és azóta sem buktam meg. Ne add fel, szar érzés a kudarc, de menni fog!
én sem buktam, de most nem ezért írok.
a magnóhoz szeretnék tippeket adni. nekem soakt segített mind közép, mind felsőfokon(bár ez általános, nem szakmai), hogy heti 3-4 filmet,sorozatot megnézek/néztem angolul. hihetetlen módon fejleszti a hallást, véleményem szerint. én angol felirattal és hanggal ajánlom ezeket. 2 legyet ütsz egycsapásra: szórakozol és közben tanulsz:))
válassz vmi sorozatot, és kezdd el nézni. szerintem ez jó ötlet.
egyébként kitartás, szerencsén is múlik, nem csak rajtad! szóval hülyeséget írtál, amikor azt kérdezted, hogy te nem tudsz-e angolul. biztos, hogy nem így van. gyúrj rá a magnós részre, a szövegértést pedig gyakorold:)
sok sikert! (és grat a diplomához:D)
Hali!
Köszönöm a válaszokat :) Pár nap elteltével már én is másképp gondolom a dolgokat, már nem olyan tragikus a kép :)
Kitex vizsgát tettem, újra meg fogom próbálni...
21 vagyok, a diplomáig van még 1 évem, szóval időm mint a tenger, csak nem az utolsó pillanatra akarom hagyni a vizsgát :)
Megfogadom a tanácsokat, hogy nézzek filmeket, azt hiszem megvan az esti programom :)
Szép estét mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!