Francia vagy német? (Kérdésed túl rövid, a magyarázatod hosszú. )
Melyik miben nehezebb, miben könnyebb??
Melyiket könnyebb elsajátítani?
MIlyen intenzíven? Sima gimnáziumban tanultam, heti 5 órában, + 2x indultam oktv-n, így 2x fél évig heti 2x jártam különórára a felkészítőtanáromhoz + rengeteg feladatot csináltam otthon is. Minden nap francia zenét hallgattam, néztem a híreket, könyvet olvastam, filmeket néztem, mint mondtam. De mint említettem, ez nem vette el az összes időm, mert közben spanyolból is volt időm középfokúzni meg utolsó évben angolból is felsőfokúzni. Szóval szerintem nem nehéz, csak egy kis időt kell rá szánni. Napi 1-2 óra suli után kibírható...
De mondom, a francia szerintem egyáltalán nem nehéz sok nyelvhez képest. Ha belegondoltok az újlatin nyelvek a legkönnyebbek közé tartoznak...
A francia nem egy vészes nyelv, angolnál természetesen nehezebb (annál mi könnyebb?:D), de a német nyomába se ér. na az tényleg nagyon durván nehéz, hiába könnyű a kiejtés.
szóval szerintem francia, az is van majdnem olyan hasznos mint a német. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!