Milyen egy jó angoltanár?
Humoros
Kreatív
Aktuális (én imádtam, amikor vmi aktuális kedvenc dalt fordítottunk magyarra - és rádöbbentem mekkora nyálas szám:)
a nyelvtan ÉRTHETŐEN magyarázza el (ha kell többször is :D)
gyakoroltassa sokat a nyelvtant
beszéltessen minket és ő maga is jól beszélje a nyelvet(feláll a hátamon a szőr, amikor az egyik tanárnőtől hallom, hogy ssszőőrd-third brr)
szavakat adjon fel rendszeresen, és irasson is belőlük rendszeresen, de ne csak egyszer hogy tényleg meg is maradjanak
adjon házi feladatot (nem kell sok, éppen annyi, hogy ne csak órán foglalkozzon a nyelvvel)
ezen kívül nem árt ha megtalálja a közös hangot a diákokkal :)
a nyelvtant jól magyarázza el és gyakoroltatja
sok szót ad fel, amiket számon is kér
ha pl. van a család témakör, akkor nem csak a könyvre hagyatkozik, hanem ő is hoz szavakat hozzá és szókincsfejlesztő szövegeket
fejleszti a készségeket, azaz sokat beszéltet órán, nem csak Pl hangosan oldatja meg a nyelvtani feladatot; olyan könyvet választ tk-nak, amiben sok lehetőség van hallásértésre vagy ha nem akkor ő hoz ilyen feladatokat; irat leveleket, háziként és akár dolgozatban is; az olvasásértést is sokat gyakoroltatja
jófej, humoros
sok játékos feladatot hoz, amivel játszik is órán
nem csak a könyvvel halad, hanem Pl újságcikkeket is hoz
tudjon sokat beszélni aktuális témákról
ha vki vmit nem ért, akkor vagy délután vagy az órán külön is elmagyarázza neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!