Mi kell ahhoz, hogy valaki angolt taníthasson (angoltanár legyen) egy általános- v. szakközép iskolában?
Figyelt kérdés
Törvény szerint, valószínűleg nem elég a középfokú nyelvvizsga... Csak diplomával, angoltanárival lehet?
Esetleg TANÍTÓ diplomával, és angol középfokúval?
2011. okt. 21. 09:31
1/12 anonim válasza:
Szerintem angoltanári diploma kell. Középfokú nyelvvizsga nem jogosít fel tanításra, sőt, kevés is hozzá.
2/12 anonim válasza:
A középfokú nyelvvizsga az lófütty... Jobb középiskolások maguk is felsőfokút tesznek. Nyelvtanári diploma kell hozzá.
3/12 anonim válasza:
Általánosban főiskolai (angol szakos tanár), középiskolában egyetemi (angol szakos középiskolai tanár) végzettséggel (bölcsészkar). Középiskolában lehet még tanítani azoknak, akik ún. "angol nyelvtanár" szakot végeztek, ezt lehet főiskolán is.
4/12 anonim válasza:
előző tökéletesen mondta. általánosban taníthatsz 1-6. osztályig tanító, angol műveltségi területtel. Attól följebb tanárképző kell, vagyis 7-8-osztályban, de manapság nem gyakori hogy egyetemi végzettséggel is általánosban tanítanak - én is ezek közé számítok, ugyanis alig van munkalehetőség. Középiskolában lehet főiskolai végzettséggel is tanítani, de akkor nem lehet annak a tanárnak érettségiztetnie, akinek nincs egyetemi végzettsége.
5/12 anonim válasza:
Az a tanár érettségiztethet, aki taníthat is. Nincs olyan, hogy valaki taníthat egy ostályt, de nem érettségiztethet.
6/12 anonim válasza:
Kedves előző, akkor nézz utána ha nem hiszel nekem. tanár vagyok, közoktatásban dolgozom. Te is tanár vagy, hogy ennyire jól tudod az ellenkezőjét?
7/12 anonim válasza:
Én utánanéztem. Papírom is van róla. És te?
8/12 anonim válasza:
3-as vagyok. Főiskolai végzettséggel is lehet érettségiztetni, ha az a bizonyos "angol nyelvtanár" szak a végzettség. Az alapszabály tényleg az, hogy aki taníthat, az érettségiztethet, egy kivétel szokott lenni: egyetem utolsó éves hallgatója taníthat törvényesen, de ilyenkor az érettségi elnök szokta kérni, hogy legyen bent a vizsgán egy másik, ugyanolyan szakos tanár is. Szokták engedni, hogy az a tanár kérdezzen, aki tanította a gyerekeket.(érettségit szerveztem többször is a sulinkban)
9/12 anonim válasza:
8-as, erről beszéltem, kedves hetes, én így tanítottam és engem a vezetőség nem engedett csinálni semmit amíg nem mutattam be az egyetemi diplomát, szóval akkor innen kell megtudnom hogy az igazgatóm nem tudta a törvényeket?..... szép:)
10/12 anonim válasza:
Így van. Két eset lehetséges:
a) az gazgatód nem ismerte a jogszabályt,
b) nem akart téged megbízni az érettségiztetéssel valamiért, és a törvény mögé próbált bújni.
Az igazgató egyébként maga dönti el, kit bíz meg, tehát jogszerűen kérhet fel más szaktanárt is, de lehet, hogy ezt nem meri egyenesen megmondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!