Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Mi kell ahhoz, hogy valaki...

Mi kell ahhoz, hogy valaki angolt taníthasson (angoltanár legyen) egy általános- v. szakközép iskolában?

Figyelt kérdés

Törvény szerint, valószínűleg nem elég a középfokú nyelvvizsga... Csak diplomával, angoltanárival lehet?

Esetleg TANÍTÓ diplomával, és angol középfokúval?

2011. okt. 21. 09:31
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem angoltanári diploma kell. Középfokú nyelvvizsga nem jogosít fel tanításra, sőt, kevés is hozzá.
2011. okt. 21. 16:54
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
A középfokú nyelvvizsga az lófütty... Jobb középiskolások maguk is felsőfokút tesznek. Nyelvtanári diploma kell hozzá.
2011. okt. 21. 18:06
 3/12 anonim ***** válasza:
Általánosban főiskolai (angol szakos tanár), középiskolában egyetemi (angol szakos középiskolai tanár) végzettséggel (bölcsészkar). Középiskolában lehet még tanítani azoknak, akik ún. "angol nyelvtanár" szakot végeztek, ezt lehet főiskolán is.
2012. jún. 4. 20:04
 4/12 anonim ***** válasza:
előző tökéletesen mondta. általánosban taníthatsz 1-6. osztályig tanító, angol műveltségi területtel. Attól följebb tanárképző kell, vagyis 7-8-osztályban, de manapság nem gyakori hogy egyetemi végzettséggel is általánosban tanítanak - én is ezek közé számítok, ugyanis alig van munkalehetőség. Középiskolában lehet főiskolai végzettséggel is tanítani, de akkor nem lehet annak a tanárnak érettségiztetnie, akinek nincs egyetemi végzettsége.
2012. szept. 7. 18:38
 5/12 anonim ***** válasza:
Az a tanár érettségiztethet, aki taníthat is. Nincs olyan, hogy valaki taníthat egy ostályt, de nem érettségiztethet.
2012. szept. 9. 17:20
 6/12 anonim ***** válasza:
Kedves előző, akkor nézz utána ha nem hiszel nekem. tanár vagyok, közoktatásban dolgozom. Te is tanár vagy, hogy ennyire jól tudod az ellenkezőjét?
2012. szept. 9. 19:29
 7/12 anonim ***** válasza:
Én utánanéztem. Papírom is van róla. És te?
2012. szept. 9. 23:01
 8/12 anonim ***** válasza:
3-as vagyok. Főiskolai végzettséggel is lehet érettségiztetni, ha az a bizonyos "angol nyelvtanár" szak a végzettség. Az alapszabály tényleg az, hogy aki taníthat, az érettségiztethet, egy kivétel szokott lenni: egyetem utolsó éves hallgatója taníthat törvényesen, de ilyenkor az érettségi elnök szokta kérni, hogy legyen bent a vizsgán egy másik, ugyanolyan szakos tanár is. Szokták engedni, hogy az a tanár kérdezzen, aki tanította a gyerekeket.(érettségit szerveztem többször is a sulinkban)
2012. szept. 11. 10:49
 9/12 anonim ***** válasza:
8-as, erről beszéltem, kedves hetes, én így tanítottam és engem a vezetőség nem engedett csinálni semmit amíg nem mutattam be az egyetemi diplomát, szóval akkor innen kell megtudnom hogy az igazgatóm nem tudta a törvényeket?..... szép:)
2012. szept. 11. 17:42
 10/12 anonim ***** válasza:

Így van. Két eset lehetséges:

a) az gazgatód nem ismerte a jogszabályt,

b) nem akart téged megbízni az érettségiztetéssel valamiért, és a törvény mögé próbált bújni.

Az igazgató egyébként maga dönti el, kit bíz meg, tehát jogszerűen kérhet fel más szaktanárt is, de lehet, hogy ezt nem meri egyenesen megmondani.

2012. szept. 11. 18:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!