Mondanátok olyan angol szavakat, amik magyarul is ugyanazzal a betűvel kezdődnek? Pl: alma-apple, lámpa-lamp, busz-bus, drum-dob, cica-cat (ez utóbbi nem annyira jó)
Nagyon szépen köszönöm, nagyon kreatívak vagytok. Egyes szavak nekem is eszembe jutottak közben, míg írtatok. Ezeket választottam:
A-alma-apple
B-busz-bus
C-cica-cat
D-dob-drum
E-elefánt-elephant
F-fenyő-fir
G-gúnár-Gender
H-ház-house
I------(nem jut eszembe semmi)
J------
K-kenguru-kangaroo
L-Lámpa-lamp
M-majom-monkey
N----
O-(oposszum-opossum)
P-paprika-paper
Q----
R-retek-radish
S-só-salt
T-tv-tv
U-----
V-váza-vase
W----
X-xilofon-xilofone
Z-zebra-zebra
Az n-nél a nyak szót nem használhatom fel, mert az ny, és azzal bekavarnám. W-Q-Y valószínű csak angolul lesz jó.
I-J-N-U kell legjobban, esetleg még O.
Ha valaki tud ezekre még tippet, kérem írja le.
Angliában élek, ezért kéne a kétnyelvűség. A szobáját dekorálom. Szivacslapból csinálok neki egy nagy kukacot, ami egy fejből és még 26 gömböcből áll. Szines lesz. Minden gömböcön egy betű egy forma és egy tárgy lesz, a tárgy azzal a betűvel kezdődik, ami a gömbőcön szerepel. Még nem tudom, hogy számokat írok e rá. Egyik-másik forma majd lyukas lesz, vagy csíkos, hullámos, pöttyös.
Igaz, még fél éves a kislányom, de dekorációnak szerintem nagyon jó lesz. Ha kész lesz, felrakom a képet ide:D
Már a feje és 4 gömbőc kész van. Körbe mászik majd a kukac a szobán, a plafonhoz közel fogom felrakni, mert félek, ha elérné, szétszedné:D
Mesefigurákat már ragasztottam fel neki az ágya fölé (maja a méhecske, kockás fülű nyúl, meg ilyenek) ugyanilyen habszivacsból. Nagyon tetszenek neki:D
Még formát is ki kell találnom, mert abból még csak 15 van, ismételni nem akarom.
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkit felfelé fogok értékelni:D
J Jugoslavia
N null-nulla
Q Quebec
U unicorn
W Wally
Na igen, gondoltam en is erre, de mivel a Japan sem egy hangzasu a ket nyelvben, igy ezert batorkodtam odairni.
Yogi - one who practices yoga and has achieved a high level of spiritual insight
Yogi Bear -
J-re biztos nem talalsz, mert minden szo ami ezzel kezdodik, dzs-nek van ejtve. a Q a masik. Mind kw.
A W ugyebar az meg V
Az N-en meg gondolkodom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!