Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » DSD nyelvvizsga? Felsőfokon...

DSD nyelvvizsga? Felsőfokon milyen feladatok vannak?

Figyelt kérdés
Milyen feladatok vannak egyrészt az írásbelin, másrészt a szóbelin? Melyik jobb: ÖSD vagy Goethe felsőfok? Melyik az elismertebb, ha külföldre megyek?
2011. jan. 22. 13:54
 1/4 anonim ***** válasza:

Ausztriában az ÖSD jobb, Németországban a Goethe a valami... Talán egy picit híresebb, komolyabb a Goethe.

A német állam által elismert/kiadott nyelvi igazolás a DSD, ezt kérik/elfogadják német felsőfokú tanulmányokhoz. De ehhez jó még a TestDAF vagy a Goethe felsőfoka is. Érdeklődj a kiszemelt iskoláknál.

A DSD-t honosítani kell, hogy Magyarországon akkreditált legyen.

2011. jan. 24. 16:28
 2/4 anonim ***** válasza:
Nem régen csináltam és nem is tudom még,hogy sikerült-e. a szóbelije tuti sikerült azt tudom. am nehezek a feladatok,legalábbis szerintem de végülis meg lehet próbálni mert ingyenes de csak kijelölt sulikban lehet megpróbálni,viszont gondolom ezzel tisztában vagy ha egyáltalán felmerült.
2011. jan. 25. 16:44
 3/4 A kérdező kommentje:
az első valóban ingyenes? akkor is ha van már egy ÖSD középfokom?
2011. jan. 25. 16:51
 4/4 anonim válasza:

Az írásbelin van hallásértés, olvasásértés, és egy érvelő fogalmazást kell írni, melyben szigorú kritériumoknak kell megfelelni. Az érvelő fogalmazáshoz kapsz statisztikát, szöveget, amiből ki kell ragadni a lényeget. A szóbeli két részből áll. Van Cluster és van a plakát vagy projektmunka előadása. Célszerűbb a plakátot választani mert látványosabb, jobban értékelik. Ennél is vannak kötött szabályok. Aktuálisnak kell lennie Németországban, valamint Magyarországon szintén. Nem lehet leíró szöveg, sokkal inkább érdekesnek kell lennie. Néhány téma: A mesék rossz hatásai, drogok, alkohol, bulémia, tinimodellek, hajléktalanok,orvosi műhibák. A témát saját magad választod ki.

A Clustert a szóbeli előtt 20 perccel kapod meg. Ez egy pókhálóábrából áll. Középen egy téma található, körülötte a témához kapcsolódó konkrétumok (7ből 4et kell kiválasztani + 1 sajátot kitalálni). A clusterrel kezded, néhány kérdést feltesznek, majd a plakát bemutatása következik. Körülbelül ennyi. Nekem a szóbeli előbb volt, az írásbeli később..

Ja igen.. itt nincs olyan hogy te választasz, hogy közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgára akarsz menni. Ha a négy részből legalább 3 C1 akkor a honosított nyelvvizsgád Felsőfokú érettséginek számít.Viszont külföldön csak akkor ismerik el felsőfokúnak, ha mind a 4 része C1. Ha 2 B2+ 2 C1 = B2, Ha 3B2 + 1C1 = B2; 4B2= B2

Ha valamelyik része nem sikerül legalább B2es szintűre, nem kapsz semmit.

2011. márc. 19. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!