Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Angol levélben hogy utaljak a...

Angol levélben hogy utaljak a macskámra? "It" vagy "he"?

Figyelt kérdés
2011. jan. 16. 00:23
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

it

mert nem ember

2011. jan. 16. 00:31
 2/12 anonim ***** válasza:
Szerintem meg a "he" a jó, ha hímnemű a macska.
2011. jan. 16. 00:32
 3/12 anonim ***** válasza:
72%
mivel nem egy macska, hanem A TE macskád, ezért személyesebb "he"-ként írni. az "it" az olyan semleges, általános. de nem hibás nyelvtanilag a használata.
2011. jan. 16. 00:33
 4/12 anonim ***** válasza:
Én leginkább he-t írnék. Főleg ha pl. előtte leírom, hogy my cat is called Jack vagy valami tipikus fiúnév. Utána hülyén mutatna szerintem az it.
2011. jan. 16. 00:40
 5/12 anonim ***** válasza:

én felváltva írnám.

He's got big tail and a pink nose. It's got blue green eyes.

2011. jan. 16. 00:40
 6/12 A kérdező kommentje:

Én is inkább a he-t használnám. Az it szerintem olyan, mintha egy darab fáról beszélnék, nem pedig egy érző lényről.

Köszönöm a válaszokat meg ezen a késő órán is. =)

2011. jan. 16. 00:44
 7/12 anonim ***** válasza:
nyelvtanilag helytelen a he. de a mindennapos nyelvbe mar beleepult, ebbol adodoan azt irsz amit akarsz
2011. jan. 16. 01:07
 8/12 anonim ***** válasza:

"He's got big tail and a pink nose. It's got blue green eyes." -> Ez olyan, mintha az orrának lennének szemei :D

Amúgy én is úgy gondolom, hogy ha leírod a nevét, ami a nemére utal, akkor már írhatod azt, hogy "he". De ha nem beszélsz róla olyan sokat, csak megemlíted, hogy a macska már megint kikaparta a virágföldet a cserépből, és ezért milyen mérges vagy rá, akkor "it".

2011. jan. 16. 01:09
 9/12 A kérdező kommentje:

Konkrétan egy levélben mutatom be őt is. És lám, magyarban is azt használom, hogy "ő", nem pedig azt, hogy "az".

Neve nem igazán árulkodik a nevéről, merthogy Tekila. Igen, így írva.

2011. jan. 16. 01:20
 10/12 anonim válasza:
Csak, hogy ez nem magyar. Ahogy elottem is irta valaki, nyelvtanilag az it a helyes.
2011. jan. 16. 01:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!