Az eszperantót tényleg meg lehet tanulni 3 hónap alatt?
"Egyébként számomra nehéz elképzelni, hogy valaki elvégez egy egyetemet úgy, hogy nem kénytelen 3-4 nyelven szakirodalmat olvasni közben."
Hát nézd, én még nem vagyok egyetemista (koromnál fogva egyébként lehetnék), így távol álljon tőlem, hogy kioktassalak, de...
nekem ez elég naiv képzelgésnek tűnik. Olvasd már el még egyszer! 3-4 nyelven szakirodalmat? Miről beszélsz? Szerinted hány egyetemista tud ilyen szinten három-négy nyelvet? 3-4 nyelvet tudni (tehát valóban tudni és nem tanulni) nagyon nagy ritkaság mindenhol. Az egyetemistáknak oké, hogy van egy angol nyelvvizsgájuk, csak az a baj, hogy egy felsőfokú sem garantálja a felsőfokú nyelvtudást. Már akinek van. Azért azt kétlem, hogy egy egyetemista annyira otthon legyen a szaknyelvben, hacsak nem mondjuk kéttannyelvűbe járt. De még akkor is csak egy nyelvről beszélünk, nem 3-4 nyelvről. Ne felejtsd el, az egyetemeknek egyre lejjebb megy a színvonaluk. És mondom, szakszövegeket még egy felsőfokún se nagyon állítanak eléd. Szóval erős túlzásnak érzem, amit írtál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!