Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Nyelvtanulás » Hogyan tudok úgy szavakat...

Hogyan tudok úgy szavakat tanulni, hogy azok tartósan meg is maradjanak? Van valakinek valami jó trükkje vagy módszere?

Figyelt kérdés
2011. jan. 12. 14:08
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

mindenkinek más jön be

én például ki színeztem a szavakat, a németnél a der névelőjűt kékre (mert az a hímnem) és így tovább

a falamra ragasztgattam a szavakat, főleg amelyeket sehogy sem tudtam megjegyezni

érdemes híradót nézni (angol--bbc vagy cnn) de ami nem a legjobb az a zeneszöveg nézése zene hallgatás közben, vagy a feliratos filmezés, ugyanis ilyenkor szlenges és esetleg hibásabb verziót választasz :)

sok sikert!

2011. jan. 12. 14:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
ja és ha esetleg régóta tanulsz nyelvet, akkor én elő vettem a régi könyveimet, például ott volt az emberi test és odaírva minden, hogy mi a comb meg ilyesmi, ha vizuális típus vagy, szerintem simán bejöhet :)
2011. jan. 12. 14:26
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

gyakran átismétled

ezenkívül én azt csináltam, hogy nem csak megtanultam a szavakat, hanem elképzeltem vmi fiktív kis szituációt, ahol használható, tehát mondjuk ilyen egy két mondatos párbeszédet, használatban jobban rögzül:)

2011. jan. 12. 14:31
 4/9 anonim ***** válasza:
Használd őket. Minden új szóval alkoss 5-10 különböző, tökmás mondatot, és meg van jegyezve.
2011. jan. 12. 16:35
 5/9 anonim ***** válasza:

Nem tudom milyen szinten vagy, de ha már elég jól megy az adott nyelv, akkor szerintem olvass könyveket azon a nyelven.

Én nem tudom úgy megjegyezni a szavakat, hogy pl. le van írva 20 szó és akkor azt tanuld meg.

De ha egy könyvet olvasok és abban többször szerepel egy szó, azt egy idő után megjegyzem.

2011. jan. 14. 21:55
 6/9 alfonz64 válasza:
Szerintem meg hülyeség hogy pl: 20 szót meg akarsz tanulni. Szerintem a legegyszerűbb fogsz egy kis szótárt(a végére úgy is azt akarod megtanulni) és elkezdesz belőle lefordítani egy eredeti könyvet,filmet(akár feliratot is csinálhatsz)megcsinálod az angolt aztán a magyart így már tudod hogy kell leírni meg hogy kell kiejteni, hasznosat is csinálsz meg nem unalmas. Szerintem ez a módszer van a legközelebb ahhoz, de hét a legegyszerűbb ha kimész pár évre.
2011. jan. 18. 16:44
 7/9 Elsa válasza:

14-szer ismételd a magyar jelentésével együtt; próbáld ritmusosan!

A könyvolvasás (ponyvaregények az egyszerű szövegezés miatt) jó ötlet,de még célravezetőbb a verstanulás. Itt is a ritmus miatt könnyebb. Az itt megtanult sorokat soha nem felejted el.

Nagyon sok sikert ! :)

2011. jan. 18. 17:06
 8/9 anonim válasza:
Ami igazan gyakorlati tudast biztosit szamodra, ha SOK feliratos filmet nezel. Nekem ez a modszer volt a legjobb. Akaratlanul is bemaszik a fejedbe, nem csak a szo, hanem a komplett mondat, ugyanugy mint a szorend.
2011. jan. 19. 20:49
 9/9 poiu ***** válasza:
Ha van olyan szám, amit szinte kívülről fújsz(bikicsunáj, kiviszem a lavórt :-) szerezd meg a szövegét és fejtsd meg, vagy fordíttasd le valakivel. 10 perc alatt tanulhatsz 10 új szót!
2011. jan. 21. 12:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!